"Rannamaja" Helena ja Toomas.Foto: TV3
Tele
24. detsember 2020, 10:03

TELEARTIKLITE TOP 10 | Vahekord ja suuseks teleekraanil on lõppeva aasta telemärksõnad (25)

Lõppev aasta pakkus televaatajatele ohtralt helgeid hetki, aga ka selliseid momente, kus jäi üle vaid pead raputada ja mõelda, et jumal tänatud, et ise selles olukorras pol. Teeme tagasivaate möödunud aasta populaarsematele teleartiklitele. 

1. „Kuuuurija“ abil päranduse kätte saanud Edvin naudib elu oma majas: hea rahulik on, meeldib

Tänavu aprillis pöördus „Kuuuurija“ poole 21aastane noormees kes elatus mitu aastat juhutöödest ja sai selle eest kohalikelt vastu kausitäie suppi ja peavarju, olgugi, et oma lihase onu pangakontol ootas Edvinit 33 000 euro suurune pärandus vanaemalt, mida onu noormehele kolme aasta jooksul kätte anda ei suutnud. Katrin Lusti abiga sai Edvin raha kätte ja ostis endale Põlvamaale maja.

Edvin Foto: Kuvatõmmis/"Kuuuurija"

Suvel külastas Katrin Edvinit taas ning mees on eluga väga rahul. „Meeldib. Hea rahulik vähemalt, ei ole teisi naabreid, kes väga häiriks,“ sõnas Edvin, et oma majas elada on ikka hea küll. Pärast „Kuuuurijat“ helistati nii Katrinile kui ka Aarele ja sooviti Edvinile erinevaid asju anda – näiteks sai ta omale suure peene külmkapi, lisaks pakuti nõusid, kardinaid ja mida kõike veel. „Hea, et asju pakuti, sest toidunõusid siin ei olnud. Ainult neli taldrikut ja peotäis kahvleid,“ ütles ta.

Loe pikemalt SIIT

2. „Kodutunde“ endisest assistendist saab „Hingesoojuse“ saatejuht: Kristi Loigo sõimas mind Katrin Lusti tööpakkumise peale mölakaks ja reeturiks

Lõppeval telehooajal jõudis „Kodutunde“ asemel Kanal 2 ekraanile uus heategevussaade „Hingesoojus“, sest esimese produtsenti Kristi Loigot (endine Nilov) süüdistati annetusrahade mittesihtotstarbelises kasutamises. Kogu skandaali tagamaadest saate lugeda meie 26. detsembril ilmuvast skandaalide ülevaatest, kui loetumate meelelahutuslugude neljandalt kohalt leiame intervjuu „Kodutunde“ endise assistendi Heveli Veersaluga, kellest sai lõpuks uue saate juht. Intervjuu andis Heveli Õhtulehele aga tükk maad enne seda. 

Heveli Veersalu, Kristi Loigo Foto: Kollaaž/Õhtuleht

„07. juulil, nõks pärast südaööd tuli kogu „Kodutunde“ meeskonnale e-kiri, kus Kristi Loigo kirjutas, et ma olen mölakas ja reetur...,“ paljastas Heveli Veersalu, et saate produtsent Kristi Loigo lubas talle sõja kuulutada. Põhjuseks see, et Katrin Lust tegi Veersalule pakkumise asuda tööle Kanal 2 uue heategevussaate „Hingesoojus“ meeskonnas. 

Uudise, et tema saate asemel uus tuleb, ilmsikstuleku järel põrutas Loigo Kroonikale antud intervjuus, et võtta vastu midagi, mis on teiselt vägivaldselt käest rebitud, on Lusti poolt väga madal ja alatu. „Mis veelgi vääritum, Katrin Lust on pöördunud „Kodutunde“ assistendi poole ja pakkunud talle uues saates tööd.“ Lust ise ei näe selles teguviisis mitte midagi halba. „Õhtulehe inimesed on liikunud Postimehesse, Postimehe inimesed on liikunud Eesti Ekspressi ja nii edasi. Kust ma peaksin siis inimesi otsima oma meeskonda? Kas peaksin minema Maximasse või Selverisse või on mul siiski õigus võtta ühendust inimestega, kes on kokku puutunud selle valdkonnaga?“

Katrin kinnitas Õhtulehele, et ei võtnud assistendiga ühendust enne, kui teadis, et tolle tööleping on lõppenud. „Kas see on parem, kui inimene töötuks jääb?“

Loe pikemalt SIIT

3. Koroonaviirusega nakatunu: sõber, kellega olin nädal aega koos, andis negatiivse proovi – võib-olla polegi see nii nakkav

12. märtsil andis „Ringvaatele“ intervjuu mees, kes sel hetkel oli üks 17st Eestis koroonaga nakatunud inimesest. 45aastane Andres Aruhein rääkis, et teooriaid, kuidas ta viirusesse nakatus, on mitmeid. „Kui lugeda lõunanaabrite artikleid, siis sellelt lennukilt, mille peal ka mina viibisin, võeti üks viirusekahtlusega inimene maha, aga tal polnudki viirust. Samas oli lennuk poolenisti köhivaid inimesi täis. See võis juhtuda ka siis, kui olin oma katkise hüppeliigesega korra Põhja-Itaalias haigemajja läinud.“

Sõber, kellega reisil käidi, sai aga negatiivse diagnoosi. „Olime nädal aega koos suusamäel ja pärast seda lennukis ning autos kõrvuti, kuid tema testi tulemus on negatiivne – võib-olla polegi see viirus nii nakkav.“ 

Loe pikemalt SIIT

4. Ta tegi seda taas! „Rannamaja“-Kerli seksis jälle kaamerate ees! 

„Rannamaja: raju reede“ esimese hooaja kolmandas osas liitus Seidi ja Adaga skandaalne Kerli, kes vapustas mullu sügisel Eesti vaatajaid telekaamerate ees armurõõmude nautimisega. Kerli leidis vahepeal endale uue kaaslase leidnud ning keeldus temata peole minemast.

Kerli ja Mairold Foto: Kuvatõmmis/"Rannamaja: Raju reede"

Ka sel korral ei suuda Kerli kireleeki üheks õhtuks alla suruda, mis lööb terava kiilu suhetesse teiste saates osalejatega.

Loe pikemalt SIIT

5. VIDEO | „Naabrist parema“ värskeima hooaja võitjad panid konteinermaja müüki: see on meie peres pidev tüliallikas, mis tekitab palju stressi

Esmakordselt said sel hooajal „Naabrist parema“ võitjad auhinnaks maja – paaridel tuli sedapuhku korterikarbi asemel merekonteineritest maja ehitada. Saate võitsid Eero ja Mari-Anne, kelle televaatajad finaalis viimaselt kohalt esimeseks hääletasid. Konteinermajad ehitati valmis Ülemiste linnakus ning need tuli endale sobivasse kohta transportida. Eero ja Mari-Anne rääkisid, et neil on majale juba Otepääl krunt olemas – Eero kolleeg oli valmis perekonnal laskma maja oma maale panna.

Novembriks ei olnud paarike teada andnud, et nad oma majja kolinud on ja tunnistasid siis, et on maja hoopiski müüki pannud. „Vanemad soovitavad seda juba ammu, sest see on meie peres pidev tüliallikas, mis tekitab hästi palju stressi. Maja lihtsalt seisab ja lisaks sellele, et endal on kahju seda niisama hoida, on ka igapäevaselt palju inimesi, kes kirjutavad ja soovivad kolimise kohta uudiseid. Iga päevaga kasvab pettumustunne ja see ei kao enne ära, kui maja ei saa päriselt sellist rakendust, nagu selle otstarve on,“ rääkis Mari-Anne.

Paari sõnul oleks neil vaja olnud 15 000–20 000 eurot, et ehitada maja selliseks, nagu nad alguses ette kujutasid. „Kui me selle summa teda saime, hakkas teisalt tekkima küsimus, et kui on vaja nii suur investeering teha, kas tahad seda teha mitte endale kuuluva maa peal,“ tunnistas Eero.

Loe pikemalt SIIT

6. Endine vang: Anna-Maria Galojan ei olnud inimene, vaid must kaltsakas!

TV3 ekraanile jõudis saatesari „Kinni“, kus endised vangid oma kogemustest rääkisid. Ühes episoodis said sõna vanglaautoriteedid. Harku naistevanglas olnud Vika oli sealne autoriteet. 2015. aastal toodi Vikale uus kambrikaaslane, kelleks oli Anna-Maria Galojan. Ta pandi Vika kongi operatiivtöötajate käsul, et keegi teda ei kiusaks. „Ta ei ole inimene, ta on must kaltsakas! Teisiti ei oska ma teda ausalt iseloomustada. Ta jooksis kohe kaebama, et talle tehakse liiga ja teda pekstakse. Tegelikult midagi sellist ei olnud. Muidugi oleks ma tahtnud talle mööda pead anda, kuid selle eest oleks karistust juurde saanud. See sõnnik polnud seda väärt,“ rääkis naine. 

„Korra pidin skandaali korraldama. Ta oli minu kohal voodis. Ta haises nii tugevalt, et tast tuli kinni võtta ja ta pesuruumi vedada, et ta peseks end ja oma püksikud ära.“

Loe pikemalt SIIT

7. KÄTTEMAKS „RANNAMAJAS“: Helena tegi Karmeniga kudrutanud Toomasele viimasel ööl suuseksi

„Rannamaja“ teise hooaja viimases osas korraldasid osalejad lahkumispeo, mis oli nende eelmiste lõbutsemiste kõrval väga vaikne ja rahulik. Lisaks šokeeris kõiki uudis, et Helena suutis viimasel ööl korraks Toomase tuppa hiilida ja temaga „hambaid pesta“ ehk noormehele oraalseksi teha.

Toomas oli olukorda selgitades napisõnalisem: „Magasin ja Helena tuli mu tuppa. Ta küsis, kas tahan temaga hambaid pesema minna, ütlesin okei.“ Helenal oli sellest hoopis erinev arusaam: „Aga miks mitte pisike kättemaks?“ ütles ta.

Loe pikemalt SIIT

8. Ema saadab Facebookis kirju 17aastaselt vabasurma läinud pojale: vastan tema eest, et emme, sa ei pea olema kurb 

Miikaeli ema Heivika Aasamets-Ainlat tabas halvim, mis ühe emaga võib juhtuda – tema poeg otsustas ise elust lahkuda. Miikael oli siis 17. Miikael oli popp poiss ja õppis hästi. Ta mängis kitarri, käis sõpradega väljas ja tegi Youtube’i videoid. Tegelikult oli depressioon ta üle aga võimust saanud. „Üks õpetaja, kellega nad hästi läbi said, ütles, et Miikaelil on abi vaja,“ meenutas ema.

Heivika Aasamets-Ainla Foto: Kuvatõmmis/"Ringvaade"

Kuu aega enne Miikaeli surma läksid nad perearsti juurde, kes kirjutas noormehele välja antidepressandid. Ema sai alles pärast poja surma teada, et esimesel kolmel nädalal võivad need tekitada suitsiidiohtu. Pere üritas saada aega ka psühhiaatri juurde, kuid lähim aeg oli oktoobris. Nii kaua ta vastu ei pidanud. 2018. aasta 12. august jäi Miikaelile viimaseks.

Loe pikemalt SIIT

9. Koroonaviirusega nakatunud mees: gripist on asi kaugel, see on hullem kui piinakamber

„Kuuuurija“ tõi märtsis ekraanile loo 38aastasest Tartust pärit Laurist, kes on terve elu olnud täiesti terve ja sportlik mees, kuid nakatus koroonaviirusega. Lauri kirjeldas oma tundeid saatejuht Katrin Lustile nädala jooksul. Mees piinles enda sõnul vahepeal lausa elu ja surma piiril.

Lauri ütles kiirabile, et tuli kriisipiirkonnast, kuid talle vastati, et Saksamaa pole kriisipiirkond (7. märtsi seisuga). „Neil pidi nii palju tegemist olema, et pole aega, et ju on tavaline gripp,“ rääkis Lauri „Kuuuurijale“. „Muidugi, jah, siin ma nüüd olen, positiivne tulemus.“ Lauri keeldus edasi sõitmast ja oli oma vanade vanemate kaitseks sunnitud kiirabile valetama, et on käinud ka Itaalias. „Ütlesin, et nädal-kaks tagasi käisin Itaalias tiiru ja siis olid kohe kohal.“ Intervjuud andes Lauri pidevalt köhis, vabandas selle eest ja ütles, et enesetunne on kohutavalt s*tt. „Ma ei tea, kaua ma siin üldse rääkida suudan.“ „Kuuuurija“ saatejuht Katrin Lust oli Lauriga ühenduses alates 15. märtsist.

Loe pikemalt SIIT

10. Isa seksuaalse väärkohtlemise osaks langenud naine: mulle öeldi, et kui ma piisavalt kõvasti ei karju, olen ise süüdi

„Mind on seksuaalselt väärkohelnud mu isa. Esimene kord, mida mäletan, oligi see, kui ma läksin katki.“ Sellise šokeeriva paljastusega astus septembris „Pealtnägija“ kaamerate ette 27-aastane Kadri, kes nõustus oma lugu avalikult jagama, et öelda saatusekaaslastele – te ei ole üksi.

Kadri Foto: Kuvatõmmis/"Pealtnägija"

Kadri kasvas Lõuna-Eesti väikelinnas, nende pere oli usklik, isa töötas ühtaegu avalikus ametis ja kuulus koguduse juhatusse. Kadri sõnas, et tema esimesed mälestused on hirmust. „See algas siis… ma arvan, et ma olin viiene, kui ma…“ räägib Kadri, end vahepeal kogudes. „Olin viiene, kui ma ei tahtnud elada. Tahtsin endale haiget teha. Ma ei saanud aru, miks.“

„Minu jaoks algas üks stsenaarium alati kõditamise või lihtsalt füüsiliselt nurka surumisega, noh, ja siis pooleldi kõditamisega. Teine stsenaarium oli see, et nii-öelda igasuguste põhjendustega, kas ema pärast või mille iganes pärast. Emal oli juba tegelikult vähk diagnoositud, siis, et midagi on vaja kontrollida, et mul ikkagi on hästi kõik. Minu isiklikes piirkondades,“ kirjeldas Kadri šokeerivaid juhtumeid oma elust. 

Loe pikemalt SIIT