Jose Salvador Alvarenga Foto: AFP, Reuters / Scanpix
Müstika
17. detsember 2015, 17:32

Ligi 15 kuud merel ekselnud kalurilt nõutakse kannibalismi eest miljon dollarit (4)

El Salvadori kalamees jäi merel 438 päevaks kadunuks. Ta jäi küll ellu, kuid kalamehe meeskonnakaaslase perekond nõuab temalt miljonit dollarit, süüdistades teda oma surnud poja nahkapistmises.

36aastane Salvador Alvarenga on küllap ainus mees maailmas, kes on nii kaua ulgumerel ekseldes ellu jäänud. 2012. novembris läks ta koos 22aastase Ezequiel Cordobaga Garita Palmerast merele haisid püüdma ja jäi tormi kätte, kirjutab rt.com. Nende aluse kommunikatsioonisüsteemid läksid rivist välja, nende varustus uhuti üle parda ning paat kandus kaugele merele. Mehed püüdsid söögiks linde ja kala ning jõid kilpkonna verd ja uriini.

Noorema mehe kõht ei võtnud toitu vastu, ta nägi viirastusi ja üritas mitu korda üle parda hüpata. Alvarenga väitis, et üks söödud lindudest oli mürgitatud. Mees rääkis, et temal õnnestus liha välja oksendada, aga Cordoba keeldus nii tegemast. Alvarenga väidab, et Cordoba palus tal end mitte süüa ja rääkida emale, mis juhtus.

Alvarenga jutu järgi hoidis ta surnukeha kuus päeva ja ajas sellega juttu, et üksindust ületada, kuni hakkas oma terves mõistuses kahtlema. Ta ütles, et vabanes laibast. Kalur leiti juhuslikult Marshalli saarte lähedalt eelmise aasta veebruaris. Ta oli merel hulpinud ligi 9000 kilomeetrit.

Alvarenga advokaat ütles El Salvadori ajalehele El Diario de Hoy, et tema kaitsealune eitab laiba söömist.

Cordoba perekond nõuab kahjutasuks miljonit dollarit, sest nad väidavad, et nende poeg langes kannibalismi ohvriks.

Alvarenga pikast merelolekust kirjutas Jonathan Franklin raamatu "438 päeva", mis tänavu oktoobris avaldati. Alvarenga advokaat on veendunud, et miljoninõudega tahavad Cordobad raamatu autoritasusid jagada. Aprillis nõudis perekond Alvarengalt 50 protsenti raamatust saadavast tulust. USAs pole raamat paraku eriti menukas olnud – müüdud on vaid 1500 eksemplari.