Foto: PantherMedia
Maailm
9. november 2013, 07:00

Jakuutia kannibali ootab süüdimõistmisel 15 aastat vanglat (5)

Jakuutias lõppes ligi aasta kestnud juurdlus, mis kinnitas inimsöömisjuhtu, vahendab Vene meedia. Kaaslase tapnud ja seejärel ära söönud Aleksei Gorulenkot ootab kohtus süüdimõistmisel kuni 15aastane vanglakaristus.

Mullu detsembri algul leidsid päästjad Sahha (Jakuutia) ja Amuuri oblasti piirilt kaks kurnatud ja poolkülmunud meest. Veidi hiljem märgati meeste leidmiskoha lähedal surnukeha, mille luudelt oli liha eemaldatud.

Uurijad alustasid mõrvajuurdlust, sest kahtlustasid, et kaks meest sõid ellujäämiseks kolmanda ära. Eile lõpetatuks kuulutatud juurdlus selgitas, et mullu

8. augustil sõitsid Saratovi oblasti Volski linna elanikud Andrei

Kurotškin ja Aleksei Gorulenko maastikuautoga UAZ kalale Amuuri oblastisse. Seal tutvusid nad kohalike elanike Aleksandr Abdullajevi ja Viktor Komaroviga. Üheskoos mindi kala püüdma Sutami jõe äärde Lõuna-Jakuutias.

Mõne nädala pärast tõusis jõgi üle kallaste ning vesi viis kalameeste auto koos varustusega minema. Mehed jäid inimtühja piirkonda ekslema. Mullu novembris pöördus ühe kalamehe õde politsei poole palvega, et venda hakataks otsima. 28. novembril märkasidki päästetöötajad helikopterilt Aleksei Gorulenkot ja Aleksandr Abdullajevit. Nende lähedusest leiti Andrei Kurotškini surnukeha, millest olid järel vaid kondid. Neljas kalamees – Viktor Komarov – on siiani kadunud.

Elusalt leitud mehed eitasid algul inimsöömist. Nad väitsid, et läksid kaaslastest lahku, ehitasid elus püsimiseks onni ja toitusid metsaandidest. Hiljem tunnistasid nad inimsöömist, kuid kinnitasid, et Kurotškin oli enne surnud loomulikku surma.

Uurijad tegid 22 ekspertiisi ning leidsid, et mehed valetavad. Juurdluse tulemusel süüdistatakse

Aleksei Gorulenkot Andrei Kurotškini surmas. Ekspertiis tuvastas, et Kurotškini oli löödud kolm korda pähe, mille tagajärjel ta kolm päeva hiljem suri.

Ajakirjandus on ka oletanud, et nelik ei püüdnud taigas mitte kala, vaid otsis kulda.

Kuna Vene kriminaalkoodeksis puuduvad viited kannibalismile, siis läheb kohtu alla vaid Aleksei Gorulenko, keda süüdistatakse inimesele raske kehavigastuse tekitamises, mis tõi kaasa surma.