Ermanno Scervino 2015. aasta kevadsuvine kollektsioon. Õlgu paljastavate pluuside (siinkohal kampsunite) trendi tasub järgmisel suvel kindlasti silmas pidada. Foto: PIXELFORMULA/SIPA
Väike moeajakiri
23. september 2014, 13:00

Lemmik Milano moenädalalt: Ermanno Scervino

Milano moenädal paistab alati silma oma kahe poolusega. Üheltpoolt on Itaalia mood tohutult glamuurne, puanse vaiba vääriline ja seksikas. Teine äärmus on lihtsus, mugavus ja rahulik puhkusetunne. 

Lehitsedes Milano moenädala galeriisid jäi mulle silma Ermanno Scervino just selle pärast, et suutis mõlemad poolused omavahel ühendada.

Loomulikult ei saa mööda vaadata Dolce&Gabbana suurepärasest hispaanialikust sõust, mis publitses naiselikust jõust. Kuid minu arvates arendavad nad hooaeg-hooajalt edasi paari aasta tagust joont ning hoolimata lummavast ilust on nende moeetendused juba pisut üksluised. 

Scervino aga näitas komplekte, mis sobiksid üheaegselt Sitsiiliasse või Veneetsiasse sõites puhkusereisi kohvrisse pakkimiseks, komplekte, millega Rooma tänavatel tõelist la dolce vita't nautida, samuti mugavapoolseid ja lihtsaid suveriideid kasvõi kontoris töötamiseks. 

Kollektsiooni teises pooles näidatud mantlites ja jakkides oli tunda kuuekümnendate hõngu, mis praegu on moemaailmas suurt comeback'i tegemas. Maomustriline mantel ei ole ehk igaühe jaoks, kuid mõne pariisitari südame pani see kindlasti kiiremini põksuma.

Jällegi oli näha nii lühikeste toppide kui ka õlgu paljastavate pluuside trendi, samuti naiselikke seelikuid, mida kaunistasid looduslähedased ja naturaalsed mustrid. 

Samuti pole kuskile kadunud lillemustrid, mis järgmisel suvel võtavad 3D-kuju ning hakkavad seelikutelt ja jakkidelt hoopis rohkem välja paistma. Sama trendi oli näha ka näiteks Michael Korsi kollektsioonis. 

Tundub, et järgmiseks suveks peab end korralikult vormi ajama, et kõiki neid ilusaid asju kanda. Kasuks tuleks ilmselt ka Twiggy ja tema kaasaegsete piltide lehitsemine, et võtta kuuekümnendate trendist kõik, mis võtta annab!