Alexander McQueeni kevadsuvine moekollektsioon Pariisi moenädalal. Foto: AFP / Scanpix
Väike moeajakiri
4. oktoober 2014, 17:37

Lemmik Pariisi moenädalalt: Alexander McQueen

2010. aastal meie seast lahkunud moegeeniuse Alexander McQueeni pärand elab postuumselt võrratut elu edasi. Loovjuhi Sarah Burtoni käe all on inglise bränd jõudnud hoopis Pariisi moelavale ja näitab hooaeg hooaja järel moemekas aina fantaasiarikkamaid kollektsioone. 

Enda moenädalate lemmikute sarja lõpetuseks tahtsin valida kollektsiooni, mis ei oleks tavaline, mugav ja kantav. Tõsi, Pariisi moenädalalt võis leida tõeliselt ilusaid ja muinasjutulisi kollektsioone, näiteks Elie Saab, Valentino või seksikad Balmain ja Saint Laurent, kuid need ei olnud raputavalt erilised. 

Hullumeelsete ja eksperimenteerivate kollektsioonide jaoks on Pariis kõige õigem koht ja Alexander McQueen kasutas selle võimaluse kenasti ära. 

Modellid kõndisid lavale, kandes skulpturaalseid kleite ja kingi, mis on omaette kunstiteosed, kuid kõige rohkem üllatas McQueen meigikunstiga. Iga modelli nägu piiras futuristlik mustast plastmaterjalist rõngas, muutes nad justkui hübriidiks geishadest ja tähesõdalastest. 

Kui veidratest näoasjadest mööda vaadata, siis ka riided meenutasid jaapani geishasid - mustad ja roosad värvid koos, sirged ja geomeetrilised lõiked ja suured kirsiõisi meenutavad lilleõiemustrid. 

Siis veel romantilised satsilised suured kleidid, mille ülaosa on kontrastselt range joonega. Loomulikult ei saa ka Alexandre McQueen üle ega ümber praegu nii populaarsest minimalismitrendist ning moelaval kõndis ka lihtsate mustvalgete kleitidega modelle. 

Tegelikult on ka see kollektsioon täiesti kantav (tegi on siiski ready-to-wear moenädalaga, mitte kõrgmoega), kuid kleidid on sellised, mis ootavad enda sisse võrdväärselt bravuurikat ja enesekindlat kandjat.