Mary Katrantzou 2015. kevadsuvine kollektsioon. Detailset seelikut tasakaalustab sarnases toonis lihtne topp. Foto: SIPA / Scanpix
Väike moeajakiri
19. september 2014, 12:00

Lemmik Londoni moenädalalt: Mary Katrantzou! (1)

Seekordsel Londoni moenädalal näitasid briti disainerid end parimast küljest. Tom Ford tõi lavale mickjaggerlikud rokibeibed, minu alatine lemmik Burberry taasavastas teksajakki ja Marchesa vaimustas kogu moemaailma lilleliste printessikleitidega. 

Mind võlus enim hoopis Mary Katrantzou imeline kollektsioon.

Kes kursis ei ole, siis teadmiseks, et Katrantzou on kreeka moedisainer, kes praegu teeb kõrgelennulist karjääri Londonis. Tal on hämmastav oskus luua keerukaid ja fantaasiaküllaseid mustreid, mis ongi siiani tema leivanumber ja kaubamärk. Kui mõtled "Katrantzou", mõtled "mustrid".

Järgmise suve trende tutvustav kollektsioon jätkas vana tuttavat mustrite rada, kuid tavapärasest erilisemal moel. Mustrid polnud pelgalt kangale trükitud, vaid detailselt kanga sisse peidetud. Pitsiline, värviline, õrn - üks tõeliselt naiselik suvekollektsioon. 

Lähemalt vaadates paistab hoopis, et pitsilisse mustrisse on põimitud puulehed, mao- ja sisalikumustrid, neid ümbritsemas šifoon. Maateema kordus ka moelaval, catwalk jäljendas laava tekstuuri. Katrantzou oligi saanud inspiratsiooni aegadest, mil maakeral polnud veel mandreidki.

Silmatorkavaid mustreid tasandab Katrantzou ühevärviliste riideblokkidega. Pitsiline seelik ja lihtne õlapaeltega topp - jällegi üks komplekt, mida ei ole keeruline meie kaubandusvõrgus pakutavaga järele teha, sest olgem ausad, 2000 euro kanti jääva hinnasildiga kleite saavad vähesed endale lubada. 

Teine viis ekstravagantset komplekti pisut tasandada on jakkidega. Katrantzou näitas ultranaiselike kleitide peal järgmise kevade üht suurimat trendi - varrukateta vihmamantlit. Komplektid olid võluvalt sarnastes toonides ja jätsid nii šiki mulje. 

Ja siis need kraega kleidid! Sõnadest jääb siinkohal väheks, vaadake parem pilte ja ahhetage kaasa.