Birgitta festival 2019Foto: Viktor Burkivski
Üritused
10. august 2019, 14:35

GALERII | Birgitta festivali avas erakordne visuaalteatrietendus „Planeet Harmoonia“

Eile alguse saanud Birgitta festival tõi elava muusika saatel publikuni visuaalteatrietenduse „Planeet Harmoonia“. 

Festivali ajaloo esimese varjuteatri idee autor ja lavastaja on Helen Rekkor, etenduse muusikaline juht ning dirigent on Kristjan Järvi. 

„Emotsioonid olid esietenduse eel ja ajal laes,“ kirjeldas „Planeet Harmoonia“ idee autor ja lavastaja Helen Rekkor. „Ma loodan kogu südamest, et inimesed said elamuse ja Birgitta festivali publikule avanes selle teosega uks imelisse visuaalteatri maailm,“ lisas Rekkor.

„Planeet Harmoonia“ jutustab ilmaruumis rändavast tulnukast Pii, kes ühtäkki Maa atmosfääri satub. Maal tutvub ta inimolenditega ning võtab ette suure missiooni.

Teos käsitleb laiemalt planeedi ressursside kasutamise ja digitaliseerumise temaatikat, ning teekonda harmoonia saavutamisel. Spetsiaalselt Birgitta festivaliks valminud teost kantakse ette vaid ühel korral.
 
Rollides astusid üles Rauno Kaibilainen, Andres Roosileht, Sandra Lange ja Alden Mayfield. Loovmeeskonda kuulusid veel koreograaf Kati Kivitar, videokunstnik Sander Põldsaar ja paljud teised.
 
„Planeet Harmoonia” etendusel kõlas Tallinna Kammerorkestri, Mick Pedaja, Angeelia Pedaja, Kristjan Randalu ja Sander Mölderi elav muusika. Teose muusikaline juht ja dirigent on Kristjan Järvi.

Birgitta festival sai alguse Eri Klasi ideest. Tänavu tähistatakse maestro 80. sünniaastapäeva. Tema kunstnikukäe all tõusis Birgitta festival Läänemeremaade suurimaks muusikateatri festivaliks.

Ka nüüd, mil Eri Klasi meie hulgas enam ei ole, võib Pirita kloostri müüride vahel tajuda Klasi igielavat vaimulaadi suveöös. Birgitta festival leiab aset juba 15. korda.