„Planeet Harmoonia“ jutustab ilmaruumis rändavast tulnukast Piist, kes ühtäkki Maa atmosfääri satub.Foto: ARON URB
Eesti uudised
8. august 2019, 17:35

Birgitta festivali avab „Planeet Harmoonia“

Reedest 18. augustini Pirita kloostris toimuva rahvusvahelise muusikateatri festivali Birgitta festivali avab visuaalteatrietendus „Planeet Harmoonia“, mille autor ja lavastaja on teatriühenduse Misanzen kunstiline juht Helen Rekkor.

Festivali jaoks loodud teose üks keskmeid on ühiskonna tarbimisharjumused. Säästlik kasutamine peegeldub ka lavastuse telgitagustes: enamik lavakujundusest ja rekvisiitidest laenatakse või taaskasutatakse.

„Visuaalteatrina inimesteni jõudev lugu räägib digitaliseerumisest, planeedi ressursside kasutamisest, armastusest kõige elava vastu ja nende vahel harmoonia saavutamisest,“ sõnas lavastaja Helen Rekkor.

Etendusel kõlab orkestri saatel Kristjan Randalu, Mick Pedaja, Urmas Sisaski, Max Richteri ja Kristjan Järvi originaallooming. Lavastuse jaoks on kirjutanud uudisteose Kristjan Randalu. Kuna varjuteater toimub pimedas, algab etendus Pirita kloostri varemetes kell 22.

Birgitta festivali publikuni jõuab sel korral seitse lavastust, mis on Eri Klasi 80. sünniaastapäeva puhul seotud maestro loometeekonnaga.