Droonifotod katuse paigaldamisestFoto: Vitali Savinski
Galeriid
2. august 2019, 16:21

GALERII | Ettevalmistused Birgitta festivaliks on täies hoos!

Neljapäeval alustati Pirita kloostri varemetele katuse paigaldamist Birgitta festivali jaoks. Ettevalmistused on täies hoos ka avaetenduse „Planeet Harmoonia“ proovides. 

„Birgitta festivali alguseni on jäänud täpselt nädal ja ettevalmistused käivad mitmel rindel,“ sõnas Tallinna Filharmoonia direktor Margit Tohver-Aints. „Festivalieelne aeg on äärmiselt huvitav, sest ideed ja plaanid võtavad silme ees kuju. Hetkel paigaldatakse katust Pirita kloostri varemetele, kus juba 9. augustil toimub festivali avamine visuaalteatrietendusega „Planeet Harmoonia“,“ lisas Tohver-Aints.

Festivaliala ehituse üks keerulisemaid töid on 13 tonni kaaluva katusekonstruktsiooni paigaldamine Pirita kloostri varemetele. Katuse tõstmine võtab aega kokku kolm päeva, terve konstruktsiooni ehitus aga kuni kümme.

Birgitta festival on rahvusvaheline muusikateatri festival, mis toimub tänavu 9.-18. augustini. Kokku jõuab publikuni seitse erinevat etendust, mis on Eri Klasi 80. sünniaastapäeva puhul seotud maestro loometeekonnaga.