Peaosatäitja Gerald Butler esilinastusel. Foto: AFP/Scanpix
Film
2. november 2018, 11:25

Venemaal keelustati märul, kus USA sõdurid päästavad Vene presidendi (6)

Venemaal tühistati Hollywoodi uue madinafilmi "Operatsioon "Hunter Killer"" esilinastus. Põhjuseks peetakse asjaolu, et linateoses päästavad USA eriväelased riigipöördekatse ajal Vene presidendi elu.

BBC Newsi teatel palus levifirma Megogo Distribution vaid paar tundi enne esilinastus, et Vene kinod jätaksid "Hunter Killeri" linastused ära. Firma polnud enda teatel saanud linastusluba.

Linastuslube välja andev Vene kultuuriministeerium väitis, et Megogo Distributioni esitatud dokumendid olid puudulikud. Firma eitab seda.

Mõningatel andmetel jäi filmi ekraniseerimine ära selle sisu tõttu, kirjutab BBC News. Šoti päritolu Gerard Butleri uus põnevik, mis jookseb tänasest ka Eesti kinodes, räägib USA merejalaväelaste eriüksusest, kes päästab Vene presidendi ja hoiab seega ära ülemaailmse sõja. Filmis on Vene presidendi võtnud pantvangi sealse kaitseministeeriumi ametnikud. 

Vene opositsioonipoliitik Dmitri Gudkov kirjutas oma Facebooki postituses, et Moskvale on vastukarva hüpoteetiline stsenaarium, nagu võiks keegi aastaid ametis olnud Vladimir Putinit võimult kangutada. 

Mullu keelustati Venemaal Briti komöödia "Stalini surm", mis sealsete ametnike väitel sisaldas ideoloogilist sõjapidamist ja ekstremismi.