Dmitri PeskovFoto: Reuters/Scanpix
Maailm
26. jaanuar 2018, 10:24

Kreml ei taha „Stalini surma“ keelamist tsensuuriks nimetada (23)

Vene Föderatsiooni presidendi Vladimir Putini pressisekretär Dmitri Peskov (fotol) ei arva, et Briti komöödialt „Stalini surm“ leviloa ära võtmine oleks sõnavabaduse piiramine. Teatavasti võeti filmilt Venemaal näitamise litsents ära ja selle esilinastus tühistati.

„Ma pole nõus sellega, et see [litsentsi ära võtmine] oleks tsensuuri ilming,“ ütles Putini pressisekretär Dmitri Peskov ajakirjanike küsimustele vastates, vahendab TASS.

Pressisekretär lisas Vene kultuuriministeeriumi otsust kommenteerides, et ametkond lähtus seda tehes ekspertiisiotsusele.

Ministeeriumi juristid ja spetsialistid avastasid filmist ekstremismi tunnused. Muu hulgas ei meeldinud neile, et marssal Georgi Žukovit on kujutatud „sõjardist klounina“.

Filmi autorite aadressil võttis teravalt sõna ka diktaatori lapselaps, gruusia kunstnik Jakov Džugašvili, kes nimetas neid „inimeseloomadeks“. Filmi lavastaja Armando Iannucci ütles omakorda, et kõigile venemaalastele, kellele ta filmi näitas, see väga meeldis.

„Stalini surma“ esilinastus oli planeeritud 25. jaanuarile. Eesti kinodes jookseb see juba edukalt 12. jaanuarist alates.