Sõjaväekopter Moskva Kremli kohal.Foto: YouTube
Maailm
24. november 2018, 08:05

Uuendatud 20.05

Moskvas harjutati Putini põgenemist Kremlist? (23)

Venemaa pealinnas äratasid neljapäeval suurt tähelepanu Kremli kohal tiirutanud kaks sõjaväekopterit. Neist üks vedas trossi otsas võrkplatvormi, milles olid inimestega sarnanevad figuurid. Sotsiaalvõrgustikes aasiti, et harjutati president Vladimir Putini põgenemist Kremlist. Kas tõesti kavatseb Vladimir Putin korrata Ukraina presidendi Viktor Janukovõtši saatust, arutlesid nii mõnedki Moskva elanikud. 

Ajakirjanikud uurisid presidendi kaitsmisega tegelevalt föderaalselt valveteenistuselt (FSO), mis siis tegelikult toimus? Vastus oli lühike: „Midagi ebatavalist ei olnud. Toimusid, nagu alati viimastel aastatel, plaanilised sügisõppused.“ Ka presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov kinnitas reedel, et tegemist oli õppusega ja midagi ekstraordinaarset selles ei olnud.

President Putin ise viibis õppuse ajal Anapas, kus kohtus relvatöösturite ja sõjaväelastega. 

Vladimir Putin.  Foto: Scanpix

Levada keskuse värskest uuringust selgus, et koguni 61% venemaalastest peab president Vladimir Putinit täielikult  vastutavaks riigi probleemide eest. Lisaks arvas 21% küsitletutest, et Putin on teatud määral vastutav. Varem ei ole rahvas Putini suhtes sedavõrd suurt rahuolematust üles näidanud. Sotsioloogide sõnul pahandas rahvast eriti hiljutine pensioniea tõstmine.