Õhtuleht, 2. oktoober 2018.Foto: Õhtulehe arhiiv
Inimesed
2. oktoober 2018, 06:12

SOLVUNUD VÕI MITTE? Loe, kuidas reageerivad Perekooli „käod“ Korolevi kohtuasjale (115)

Näitlejanna Marika Korolev kaebas teda Perekooli foorumis laimanud anonüümsed kommenteerijad kohtusse ja võitis. Meedias laialdaselt kajastatud kohtuasi pälvis ohtralt vastukaja ka kõnealuses foorumis ning üks anonüümne kommenteerija väljendas oma solvumist eraldi postituses.
Marika Korolev Foto: Kristjan Lepp/Kroonika

"Mind isiklikult Korolevi teema ei puudata, kuid pean tunnistama, et pigem olen solvunud tema kui Perekooli foorumi peale. Minu arvates peaks iga inimene ignoreerima anonüümseid netikommentaare. Kas te nö päriselus lähete närvi, kui teid anonüümselt klatšitakse? Mind pahandaks, kui mõni hea tuttav või sõber minust halba räägiks, isegi siis, kui tal on õigus. Anonüümne klatš jätab 100% külmaks. Korolevi käitumine aga solvab mind hoopis teisel põhjusel – ta nõuab inimestelt raha. Oskate öelda, kas ta vähemalt annetas saadud raha heategevuseks? Sellest pole kuskil juttu olnud," pahandab postituse loonud anonüümne kommenteerija ehk Kägu.

"Misasja? Isegi kui ma olen üks paljudest Kägudest, siis minu arust ongi hea, kui inimene enda eest seisab. Ja kuhu see saadud raha läheb, pole küll kellegi asi. Miks peaks kuulsad inimesed alati raha kuhugi annetama? Ise annetaksid tuhandeid oma raha ära?" imestab teine anonüümne postitaja.

Vastukajas väljendataksegi enamjaolt toetust Korolevile ja paljud usuvad, et tänu talle jääb arutut anonüümset sõimlemist vähemaks.

"Ei oska olla solvunud või mittesolvunud, kuna mitte keegi enam ei mäleta, mis tema kohta siin kirjutati... Ma saan aru, et Käod kaklevad omavahel, üks ütleb, et sa oled lits ja teine vastab, et ise oled ajutu degenerant. Noh, okei, las kaklevad. Aga Marika ju ei olnud siin ja ei sõimanud ega halvustanud kedagi? Ta ei teinud ju ka mujal midagi inetut või moraalinormidele mittevastavat," sõnab kolmas.

Veel üks anonüümne kommentaator jagab oma aastatetagust kogemust: "Minu arust tegi Korolev õigesti. Mäletan, kui minu ettevõtet kaksteist aastat tagasi kaks Kägu Perekoolis sõimasid ja lõputult teemasid vorpisid. Oleks tollal netiseadus olnud, oleks samuti kohtusse kaevanud. Üks asi on konstruktiivne ja õiglane kriitika, aga valetada ja laimata on hoopis teine teema, nende eest võiks vabalt kümneid tuhandeid trahve kirjutada. Mind solvati isiklikult asjade eest, mida keegi ei olnud teinud ja need inimesed olid lausa vihkajad. Sain siiski teada, kes need sõimajad olid ja kogu teema lõppes irooniliselt, kui üks neist kägudest tuli mu ettevõttesse tööd küsima, aimamata, et ma tean, et ta oli üks sõimajatest... Kui keegi arvab, et tuntud inimesed sellist netipeksu üle ei ela, siis see on enamasti vale. Iga inimene võtab südamesse, kui äärmuslikult kiusatakse ja mõnitatakse. Võid ju mõelda, et ah, netikommentaarid, aga ikkagi on hästi valus lugeda, kui valetatakse sinu kohta ja mõeldakse asju välja, mis sa kunagi teinud ei ole."

"Minu meelest just väga vinge, et Korolev selle keerulise tee ette võttis ja sõimlejatele koha kätte näitas. On ainult tervitatav, et need kõrgharitud tegelinskid said nüüd ka enda kohta teada, et haridus matsi ei riku. Ülejäänud seltskonnale õpetuseks, et siin oma kõrgharidusega hüpata on lihtsalt naeruväärne, kuna see ei tähenda meie oludes absoluutselt mitte midagi," lisab kuues Kägu.

"Õigesti tegi, tubli! Presidendil endal vaevalt aega on, aga mõni ametnik võiks ette võtta presidendi sõimajad. Väga palju koledat lugemist olen tema kohta näinud, ka Perekoolis," avaldab seitsmes Kägu lootust, et ehk leiavad ka teised tuntud inimesed Korolevi eeskujul võimaluse õiglus jalule seada.

"Mind isiklikult ei huvita see teema, et mis temast räägiti jne. Küll aga paneb muigama, kuidas siin osad Käod tõmblevad... Olen suht staažikas Perekooli kasutaja (15 aastat) ja lõpuks lihtsalt pani keegi (antud hetkel Marika) Kägudele ära! Olen saanud siin aastate vältel sõimu, solvanguid ja lõpuks leidus inimene, kes näitas vähemalt mõnele ülbikule koha kätte!" lajatab veel üks Kägu.