Marika KorolevFoto: Kristjan Lepp
Eesti uudised
4. oktoober 2018, 14:18

Korolevi advokaat ei välista, et kommentaatorite vastu võidakse uuesti kohtusse minna (157)

Näitlejanna Marika Korolevi kohtus esindanud advokaat Robert Sarv rääkis „Vikerhommikule“, et kuna mõned inimesed pole mõnitamist lõpetanud, võib anonüümseid netikommentaatoreid ees oodata uus kohtutee.

Nädala alguses tuli Eesti Päevalehe veergudel ilmsiks, et Marika Korolev on Perekooli foorumi anonüümsete kommentaatorite vastu kohtusse pöördunud ning kohtulahingu võitnud. Korolev läks kohtusse, kuna foorumis kirjutati tema kohta mõnitavaid ning valeliku sisuga postitusi, millest mõned olid väga julmad ja ebaviisakad. Kuigi Korolev kohtus võitis, pole see kommenteerijad ära hirmutanud. Praegugi jätkub Perekooli foorumis endiselt Korolevi kommenteerimine, näitleja kohta on seal mitu teemat.

Korolevi kohta on pärast esmaspäeva mitu uut teemat tehtud Foto: kuvatõmmis: foorum.perekool.ee

Korolevi advokaadi sõnul on pärast esmaspäeva tema poole pöördunud veel inimesi, kes on kurtnud, et ka nende kohta on väga solvavaid kommentaare kirjutanud. Sarv märgib, et kõigepealt tuleks üle vaadata, mis on kirjutatud ja kas see ületab hea maitse piiri.

„Kui tegemist on valefaktidega ehk kellegi kohta kirjutatakse lausvalet, siis on alati mõttekas pöörduda portaali pidaja poole või kui tegemist on süstemaatilisema ja pikemaajalisema käitumisega, kus inimesele oleks vaja südametunnistusele koputada, siis on võimalik ka need IP-aadressid välja nõuda ja inimesega otse suhtlema hakata,“ viitab Sarv kohtusse minekule.

IP-aadresside välja nõudmine ongi võimalik ainult kohtu kaudu. See võtab sõltuvalt kohtu töökoormusest aega mõned kuud kuni pool aastat. See sõltub Sarve sõnul sellest, kui kiiresti kohus seda asja menetleb.

Sarv usub, et Korolevi juhtum on pigem positiivselt mõjunud.

„Nädala alguses ja ka praegu on ka sellinse positiivne soe tunne, et see on midagi, mille vastu tuleb võidelda. Kui me oleme neid kommentaare põgusalt jälginud, mida on seoses selle teemaga igale poole postitatud, siis jääb mulje, et teatud inimesed ei ole oma käitumismustrit muutnud ja jätkavad halvustava alatooniga kommentaaride kirjutamist ja sealhulgas ka valetamist,“ nendib Sarv.

Advokaat rääkis, et nädala jooksul vaadatakse need kommentaarid üle ja mõeldakse, mida edasi teha. Sarv ütles, et kommenteerijate vastu uuesti kohtusse pöördumine ei ole välistatud.