Foto: Arno Saar
Eesti uudised
5. oktoober 2018, 20:02

Perekool karmistab reegleid: ebaviisakaid väljendeid enam kasutada ei tohi (74)

Eesti ämmaemandate ühingu veebilehel olev perekool.ee foorum on asunud pärast näitleja Marika Korolevi kohtuvõitu foorumi reegleid karmistama. 

Nimelt kaebas Marika Korolev kohtusse viis perekooli kasutajat, kes teda verbaalselt foorumis ründasid ning võitis mitu aastat kestnud kohtulahingu. Korolev läks kohtusse, kuna foorumis kirjutati tema kohta mõnitavaid ning valeliku sisuga postitusi, millest mõned olid väga julmad ja ebaviisakad. 

Foorumi moderaatorid on sel nädalal postitanud foorumi lehele teate, kus teatavad, et foorumi reeglid karmistuvad. Ebatsensuursete sõnadega (sõnade nimeiri täieneb pidevalt) kommentaar saadetakse automaatselt eelmodereerimisele ning kommentaari ei avaldata. Mitmekordselt ebatsensuurseid kommentaare kirjutanud kasutajad eemaldatakse portaalist ning kasutajakontolt võetakse kommenteerimise õigused.

Moderaatorid lubavad ka vähemalt korra nädalas üle vaadata eelmodereerimisele saadetud kommentaarid ning kasutajad blokeerida. 

Ühtlasi kutsutakse kasutajaid üles moderaatoreid teavitama ebasobivast sisust ja kommentaaridest. 

Sel nädalal rääkis  Marika Korolevi kohtus esindanud advokaat Robert Sarv Vikerraadios, et kuna mõned inimesed pole mõnitamist lõpetanud, võib anonüümseid netikommentaatoreid ees oodata uus kohtutee.

Peaaegu kolm aastat tagasi oli „Pealtnägijas“ lugu Marika Korolevist, kus naine rääkis pikast alimendivõitlusest oma endise elukaaslase ja lapse isaga. Perekooli foorumisse tekkis sellest teema, kus anonüümsed kommentaatorid agaralt Kägu nime all esinedes said valehäbita panna kirja kõik, mis oli vähegi hingel või silma riivamas. Korolev nõudis välja teda solvanud isikute andmed ja kaebas solvajad kohtusse, nõudes moraalse kahju hüvitamist.