Foto: Robin Roots
Eesti uudised
6. september 2018, 16:10

Restoran Noast alguse saanud haigusepuhangu põhjus jäi selgitamata (2)

Terviseamet tuvastas sarnaselt toiduametile, et tänavu juulis Tallinna-Viimsi piiril asuvast Noa restoranist alguse saanud salmonelloosipuhangut ei põhjustanud tooraine.

"Terviseameti ning veterinaar- ja toiduameti uuringu tulemused näitasid, et Noa restorani külastajad nakatusid salmonelloosi toiduvalmistamise käigus hakklihaga kokkupuutunud haigusetekitaja tõttu," ütles terviseameti pressiesindaja Iris Saluri ERR Uudistele.

Seda, kuidas tooraine haigusetekitajaga söögivalmistamise käigus kokku puutus, pole tagantjärele võimalik enam tuvastada.

NOA restoranis veiseliha tartari söömisest alguse saanud salmonelloosipuhangus haigestus kokku üle 30 inimese. Haiglas tuvastati, et tegemist oli salmonelloosi D-tüvega, mis pole inimeselt inimesele leviv nakkus.