Restoran NoaFoto: Robin Roots
Eesti uudised
3. august 2018, 18:13

Terviseamet: restorani Noa toit saastus salmonelloositekitajatega toiduvalmistamise käigus (3)

Terviseameti hinnangul saastus restorani Noa toit salmonelloositekitajatega tõenäoliselt toiduvalmistamise käigus, sest veterinaar- ja toiduamet kinnitas, et tooraine oli haigusetekitajatest puhas.

Terviseameti pressiesindaja Iiris Saluri ütles Delfile, et restoraniga Noa seotud salmonelloosipuhangu põhjuste uurimine veel käib ja tulemused võivad selguda tuleva nädala esmaspäeval.

Veterinaar- ja toiduameti pressiesindaja ütles Postimehele, et salmonelloosipuhangu põhjustanud roa valmistamiseks kasutatud veiseliha ja muna vastasid laboratoorsete uuringute kohaselt nõuetele.

Juulis nakatus Noa restoranist alguse saanud salmonelloosi  33 inimest, haiglaravil oli kokku 16 nimest. Tavaliselt püsivad salmonelloosi nähud neli kuni seitse päeva, raskematel juhtudel vajab haigestunu haiglaravi.