Mihhail KõlvartFoto: Teet Malsroos
Tele
29. märts 2018, 19:30

TV3 VIDEO | ERJK esimees: Keskerakond edastas PBK saates "Vene küsimus" keelatud poliitreklaami (3)

Erakondade Rahastamise Järelevalve Komisjon otsustas täna tellida täiendava ekspertiisi PBK saatele “Vene küsimus”, et välja selgitada, kas võis olla tegu keelatud reklaamiga. Jutt käib valimiseelsest perioodist kui saadete külalised oli kohalikel valimistel kandideerinud keskerakondlased ja enim esines seal just Mihhail Kõlvart.

Keskerakonna esindaja komisjonis, Tallinna linnapea Tõnis Mölder ei pea täiendava ekspertiisi tellimist vajalikuks. 

“Minu arust töörühm jõudis väga selgele järeldusele, et “Vene küsimus” on saade mille üle me võime arutada, aga minu hinnang on see, et kõigis nendes seitsmes saates, kus on olnud ka Keskerakonna esindajaid, on olnud ka keegi opositsioonist kõnelemas," sõnas ta. 

Komisjon võttis vaatluse alla saadetest just “Vene küsimuse” põhjusel, et see oli kõige poliitilisem. Kõigis saadetes olid kohal Keskerakonna esindajad ning enim figureeris seal Mihhail Kõlvart. 

“On tegemist selgelt olukorraga, kus sõnumit edastatakse kindlale valijaskonnale ja isegi sinna maani, et kui valima ei tulda, siis kõik hea, mis siiamaani on saavutatud tulevaste valimiste järel kaob ära. Tegemist on ilmselgelt agitatsiooni ja poliitikatutvustusega,” nendib Ardo Ojasalo, Erakondade rahastamise järelvalve komisjoni esimees.

Mölderi sõnul probleemi ei ole, kuna saates ei öelda, et valida tuleb üht või teist erakonda, või ühte või teist isikut, saates tehti tema sõnul juttu ainult erinevatest päevapoliitilistest küsimustest. 

Ojasalu sõnul on loota otsust, kas tegu oli keelatud reklaamiga või mitte, aprilli lõpuks.