Foto: ANDRES TREIAL
Eesti uudised
4. september 2018, 07:30

Stolitsa peatoimetaja kaebas ettekirjutuse kohtusse (8)

Tallinna väljaande Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgin (pildil) kaebas Tallinna halduskohtusse erakondade rahastamise järelvalvekomisjoni ettekirjutuse, mille järgi tuleb keelatud annetus linnale tagasi maksta.  

ERJK ettekirjutus on tehtud Tšaplõginile, linnapea Taavi Aasale ja Keskerakonnale valimiskampaaniaks kasutatud avalike vahendite tagastamiseks. Komisjon menetles Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni avalduse alusel avalike vahendite kasutamist Keskerakonna ja selle liikmete vaadete propageerimisel Tallinna väljaandes Stolitsa avaldatud kirjutistes enne mulluseid kohalike omavalitsuse valimisi.

Aleksandr Tšaplõgin on teatanud, et  vaidlustas ERJK ettekirjutuse, sest tegemist ei ole reklaamiga.

ERJK ettekirjutuse on kohtusse kaevanud ka Taavi Aas. Ta pöördus enda sõnul kohtusse, et saada õiguslik hinnang selle kohta, kas viis kuud enne kohalikke valimisi ajalehes Stolitsa ilmunud artikkel oli tellitud poliitreklaam ja keelatud annetus või mitte. ERJK tegi Aasale 4. juunil ettekirjutuse, mille põhjal pidi Aas tagastama Tallinnale 1011 eurot, kuna komisjon leidis, et mullu 22. mail Stolitsas ilmunud artikkel „Kandidaat on selgunud: Tallinna linnapeaks võib saada Taavi Aas“ on Tallinna keelatud annetus Aasale.