Eesti uudised
5. detsember 2017, 09:15

Tuntud lastekirjanik on üks eestlaste lemmiksoomlasi

Mika Keränen Eestisse tulekust: Soomes oleksin üsna tavaline jorss (6)

Täna on viimane päeva anda oma hääl Vikerraadio korraldataval eestlaste lemmiksoomlase valimistel, kus esimese kümne seas figureerib ka Tartus elav ja töötav kirjanik Mika Keränen.

„Väga vahva! Järelikult on need raamatud, mis ma olen kirjutanud, leidnud oma fännid,“ ütleb Keränen. „Ma ei tea palju inimestel on kokkupuuteid soomlastega, aga järelikult olen paljusid inimesi puudutanud. Arvatavasti koolikülastused, mida ma kogu aeg teen, on see, miks mind nii palju tuntakse.“

Keränen ise nimetab enda tähtsamateks soomlasteks näitlejat Vesa-Matti Loirit, kirjanikku Tove Janssoni, legendaarset jooksjat Paavo Nurmit ning jalgpallurit Jari Litmaneni.

„Ma arvan, et Eestisse tulek,“ nimetab Keränen oma isikliku elu kõige tähtsama sündmuse. „Muidu oleksin ma üsna tavaline jorss oma vanas Opelis kuskil Ida-Soomes. Aga Eesti mõjus mulle niimoodi, et ma pidin ennast kokku võtma."

Keränen on Vikerraadio kuulajate tahtel sattunud väga soliidsesse seltskonda, sest lisaks temale on kirjanikest selles pundis veel Mika Waltari ja Tove Jansson, presidendid Tarja Halonen, Urho Kaleva Kekkonen ja Carl Gustaf Emil Mannerheim, helilooja Jean Sibelius, näitleja Vesa-Matti Loiri, sportlased Kimi Räikkönen ja Matti Nykänen.

Täpsemalt kuula ja vaata järgi videost.