ELAGU RAAMAT, ELAGU SÜNNIPÄEVALAPS: Paljud raamatuostjad kasutasid juhust ja soovisid autorile-peaministrile ka õnne sünnipäevaks.Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
23. aprill 2015, 07:00

Lisatud TV3 video!

Laar pani raamatusse oma esimese valitsuse loo (16)

Eile, 55. sünnipäeval, tutvustas oma esimest elulooraamatut "Pööre" kahekordne peaminister Mart Laar.

Esimese Mart Laari valitsuse ajal Laari nõunik olnud Tiit Pruuli sõnul jäi talle raamatust meelde kõige enam olukord, kus kõrged riigiametnikud ähvardasid Laari punase pliiatsi ära varastada, et ta rohkem kärpeid teha ei saaks. Seepeale olevat Pruuli näidanud, et selleks puhuks on tal taskus veel üks.

"Mart, mina ausalt seda episoodi ei mäleta. Kes mind teab, teab ka seda, et mul pole kunagi ühtegi pastakat taskus," väitis Pruuli.

"Pruuli, loe korralikumalt," muheles Laar ning ütles, et Pruuli taskus polnud mitte punane pastakas, vaid punane pliiats ning et fakte on kontrollitud ühe kohalolija käest.

Kõige rohkem himustasid raamatuid endine õiguskantsler Allar Jõks ning samast perioodist raamatuid kirjutanud Kalle Muuli, kes said pikast järjekorrast esimestena oma raamatutele autogrammi.

Mis kohale tulnud rahvast raamatust kõige enam huvitas? Juku-Kalle Raid tõdes, et ta on juba osa raamatust enne selle trükkiminekut lugenud ning et sealt vähemalt temale otseselt šokeerivaid paljastusi ei ilmnenud.

"See ei ole selline raamat," ütleb Raid, kes oma sõnul loeb seda huumori ja sooja suhtumise pärast.

"See on ikka jumala lahe stiil. Mitte nagu Savisaare "Peaminister," kus s****a lendab vasakule ja paremale."

Vastne justiitsminister ning IRLi juht Urmas Reinsalu tõdes, et soovib raamatust siiski ka tarkust ja nõu ammutada: "Kuidas teha julmi ja vajalikke otsuseid, kui on vaja eelarvet kärpida. Sest praegu oleme sellega silmitsi," lausus ta.

Endine Res Publica esimees Juhan Parts mõtles korraks ning teatas siis, et ootab raamatust midagi sootuks lihtsamat: "Nostalgialaksu!"