Mart LaarFoto: Mati Hiis
Eesti uudised
27. jaanuar 2016, 15:53

Laar valitsusele: "Pehmod, tehke ometi midagi!" (55)

Pehmod on sõna, mis kipub vägisi huultele praegust Eesti poliitikat jälgides, kirjutab Eesti Panga nõukogu esimees ja IRLi auesimees Mart Laar Äripäevas, kus võrdleb Eesti olukorda vana tähelepanekuga: suuga teeb suure linna, käega ei kärbse pesagi.

„Näib, et mitte ei julgeta enam teha, vaid sellest isegi mõtelda," kirjutab omaaegne peaminister Mart Laar, kelle sõnul valitsusel suu „liigub endiselt lobedalt" ja „kuuleme, kuidas kohe-kohe käivituvad kuskil suured ning radikaalsed reformid".
.
Ettevõtjaid aga kiusatakse edasi, Ida-Virumaa ettevõtlus kisendab appi maksukoorma all, rahvas on endiselt võimust eemale tõrjutud, parlamendiliikmete kärpimisest ei tehta isegi enam juttu, vohab bürokraatia – haldusaparaati kärbitakse pigem teenindavast osast ehk haiglatest ning haldusreformi pilt läheb pigem segasemaks kui selgemaks, toob Laar esile valitsuse tegematajätmised.

„Aasta eest käisin Äripäevas välja viis ettepanekut riigireformi teostamiseks. Ei arva, et riigireformi peaks teostama just minu ettepanekute järgi, kuid aasta möödudes võiks vahekokkuvõte olla ju kohane," ütles Laar ja lisab, et riigireformi alal pole tehtud midagi konkreetset ei tema ega ka mingite teiste ettepanekute alusel.

Refereeritud artikkel tervikuna on Äripäevas.