Foto: Mati Hiis
Eesti uudised
22. aprill 2015, 19:23

GALERII: Mart Laar esitles oma esimest mälestusraamatut "Pööre" (13)

Täna esitles Viru Keskuse Rahva Raamatus oma esimest mälestusteraamatut Mart Laar. Kahekordse peaministri ja IRL-i auesimehe teos kannab nime "Pööre".

Laari mälestusteraamat keskendub tema juhitud Isamaa valitsuse tegevusele aastatel 1992–1994. Nagu ajaloolane sissejuhatuses ütleb, ei pretendeeri ta enam olulistele ametikohtadele ja saab seega kõigest avameelselt kirjutada.

Laar kirjutab Eesti ühiskonnas tehtud põhimõttelistest muudatustest ja idast läände pöördumisest, sellega seotud väljakutsetest. Peatükid puudutavad nii panganduskriisi ja rublamüüki, Iisraeli relvatehingut, jäägrikriisi kui ka Vene vägede Eestist lahkumist ning kriisiolukordi Ida-Virumaal ja Narvas.

400-leheküljelises raamatus on palju fotosid, algsel kujul dokumente ja väljavõtteid Laari kiirete aegade päevakavast. Raamatus on ka käsitsi tehtud jooniseid ja plaane sellest, kuidas 1992. aastal arvati, et mingi riigistruktuur töötama peaks. Palju materjali pärineb Mart Laari eraarhiivist.

Raamatu "Pööre" andis välja kirjastus Read, mis on kirjastanud ka 2014. aasta veebruaris ilmunud Mart Laari raamatu "Impeeriumi vastulöök. Vene-Gruusia sõda august 2008" ja hiljem aasta lõpus Laari raamatu "Sügissõda".