Kas kosmoses läheb kõvaks?Foto: Dmitry Lovetsky
Müstika
2. veebruar 2015, 13:59

SEKS KOSMOSES: kas kosmoses läheb kõvaks? (62)

USA kosmoseagentuur NASA loodab 2035. aastal lennutada esimesed inimesed Marsile. Eeldatavasti kulub reisiks ligi kolm aastat. Kui mitte varem, siis just tollelt ajalooliselt lennult võiks saada selguse paljusid piinavale küsimusele – kas kosmoses saab seksida?

Praegu ei oska keegi sellele küsimusele vastata. NASA ega ükski teine kosmoseagentuur pole kunagi tunnistanud, et kosmoseseksi oleks uuritud, kirjutas Redorbit.

Üldiselt pole NASA astronautidel Maa orbiidil tiirlemise ajal lubatud vallatusi teha.

Abielupaar on kosmosesse lennanud vaid ühel korral – Jan Davis ja Mark Lee käitusid oma 1991. aasta lennul teadaolevalt igati siivsalt. Ka pole teada, et mõni paarike oleks kunagi üritanud näiteks rahvusvahelise kosmosejaama pardal sugu teha.

Kui mõelda, et inimene on kohastunud eluks Maal, kosmosereisija keha aga on kaaluta olekus, on selge, et kosmoses suguelu elamine võib olla üsna vaevarikas.

Esiteks pole voodirõõmude nautimine sõna otseses mõttes võimalik, sest inimesed lihtsalt ei püsiks seal. Seksihuvilised peaksid end rihmadega seina külge kinnitama ja see ei pruugi kõikides inimestes romantilist meeleolu tekitada.

Ka pole näiteks rahvusvahelises kosmosejaamas ei vaikseid nurgataguseid ega ka vaba aega, kuna kosmoses töötavate inimeste päevaplaan on üldjuhul väga tihe ning täidetud erinevate teaduslike eksperimentidega.

Lisaks on terve hulk füsioloogilisi piiranguid. Kosmoselendurite vererõhk on madalam ja peenisesse ei pruugi jõuda piisav hulk verd. Higi ei aurustu kehalt nii nagu maistes tingimustes, vaid jääb kleepuva kihina nahapinnale.

Lisaks nõrgestab pikk kosmoselend immuunsüsteemi ning võib tekitada merehaiguse-laadse oleku. Iiveldav, higistav ja nõrk inimene mõtleb tõenäoliselt pigem ainult puhkusele mitte partneriga müramisele.