Sari annab võimaluse „Nullpunkti” lugu palju põhjalikumalt jutustada. Foto: ETV
Eesti uudised
15. jaanuar 2015, 17:31

„Nullpunkti” sari annab vastused küsimustele, mis filmis õhku jäid

Kuna Margus Karu romaanil „Nullpunkt” põhinevat Mihkel Ulki noortefilmi on saatnud suur menu, võib eeldada edu ka samanimelisele sarjale.

„Nullpunkt” oli eelmise aasta vaadatuim Eesti film ning seda on nüüdseks näinud juba rohkem kui 50 000 filmisõpra. Sel pühapäeval jõuab aga ETV ekraanile „Nullpunkti” sari. Mõlema projekti produtsent Evelin Soosaar-Penttilä selgitas Linnalehele, miks on ühel ja samal teemal tehtud nii film kui ka sari.

 

Evelin, mida uut võiks „Nullpunkti” sari anda neile, kes filmi juba näinud?

Film on intensiivsem ja sarjas on lool rohkem sügavust. Sari annab ka vastused mitmele küsimusele, mis filmis õhku rippuma jäävad. Ühtlasi kajastatakse selles palju pikemalt tegevust, mis juhtub pärast seda, kui peategelane Johannes rõdul seistes otsustab mitte alla anda ja edasi võidelda. Põhjuseid, miks sündisid nii sari kui ka film, on palju, kuid sisulisest küljest vajab kindlasti äramärkimist see, et sari võimaldab jutustada „Nullpunkti” lugu palju põhjalikumalt. Usun, et leidub neid, kellest saavad tulihingelised sarja fännid, ning neid, kes eelistavad filmi.

 

Millist tagasisidet on film saanud?

Publikult oleme tagasisidet saanud jalgade ehk siis piletimüüginumbrite ja sotsiaalmeedia kaudu. See on olnud väga positiivne, näidanud, et tabasime teemat, mis on noorte jaoks oluline. Näitlejad tegid suurepärast tööd ja publik kiidab neid selle eest. Lisaks muidugi hakkab legendaarseks muutuma filmi lõpulause.

 

Kas teile kui filmitegijatele on „Nullpunkt” rohkem kunst või kannustab ikkagi idealism, et selle filmiga ongi võimalik koolikiusamist vähendada?

Meid inspireeris „Nullpunkti” projekti kallal töötama lugu – kuidas meis igaühes peitub tugevus leida oma koht maailmas, kui elu lihtsaid lahendusi ette ei mängi. Jim Ashilevi kommenteeris raamatut sõnadega, et see päästab elusid. See oli meie jaoks eesmärk – jutustada lugu, mis annaks jõudu ja tuge noortele, et oma valikutele truuks jääda ning teha otsuseid iseenda südametunnistuse järgi.

------------------------------------------

Pühapäeva õhtul ETV-s

Draamasari „Nullpunkt” hakkab ETV-s jooksma pühapäeva õhtuti kell 22.05. Kordus on ETV2-s teisipäeviti kell 20.30 ja ETV-s reede hilisõhtuti.

„Nullpunkti” fännidel on võimalik ajast ees olla ja pärast esimese osa telelinastust iga järgmine osa juba nädal varem ära näha. „Kohe, kui sarja esimene osa on pühapäeval ETV eetris ära olnud ja hakkavad jooksma lõputiitrid, ilmub ETV Facebooki lehele link, kust näeb sarja teist osa,” selgitas režissöör Mihkel Ulk. „Järgmisel pühapäeval paneme üles kolmanda osa ja nii edasi kuni lõpuni välja.”