Foto: Teet Malsroos
Eesti uudised
8. detsember 2014, 10:55

GALERII JA TV3 VIDEO | Triin Tulev endisest elukaaslasest: ma ei suuda talle otse vaadata, kardan teda (152)

Harju maakohtus jätkus täna istung Triin Tulevi peksmises süüdistatava Rasmus Vesiloo üle.

Tulevi endise elukaaslase Vesiloo kaitsja sõnul ei saa pidada süüdistust põhjendatuks, sest mees võis olla somnambulismi ehk uneskäimise seisundis.

Tulev rääkis oktoobris toimunud istungil kohtule, et vägivalla tõttu on tema vasak kõrv pöördumatult kahjustunud. Raskelt mõjus ka abort. Tulev nõuab 20 000 eurot moraalse kahju eest.

"Ma pole suutnud kordagi talle otsa vaadata. Ja nagu ma teiste saalis olijate ja kõigi käest kuulsin, siis ta ainult naerb siin. Ma ise pole suutnud talle otsa vaadata. Kardan teda," rääkis Tulev TV3 "Seitsmestele uudistele".

Tänase kohtuistungi alguses mainiti, et Vesiloole on tehtud kohtu poolt tellitud ekspertiis, mille kohaselt esineb tal somnambuuli tunnuseid ja jäsemeteliigutamise sündroom. Selle akti palus aga Vesiloo kaitsja kõlbmatuks tõendiks tunnistada, kuna kaitsja nägi akti koostamisel tehtud menetluslikke, aga ka sisulisi vigu ja ebamäärasusi, kirjutab Delfi.

Kohus otsustas tõendi vastu võtta, sest muuhulgas ei olnud tegu esimese ekspertiisiga, mis näitas sisuliselt sama asja. Eksperti akti selgitama kohtusse aga kohtu otsuse kohaselt ei tooda.

Prokuratuur tõi välja ka ekspertide arvamuse, kelle kohaselt ei kannatanud Vesiloo teo toimepanemise ajal ei psüühiliste häirete ega muu käitumist oluliselt mõjutava olukorra all.

Vesiloole on esitatud süüdistus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb kehalist väärkohtlemist. Juhul kui ta süüdi mõistetakse, ootab teda kas rahaline karistus või kuni kolm aastat vangistust.