Rasmus VesilooFoto: Teet Malsroos
Krimi
16. mai 2016, 16:35

Rasmus Vesiloo kaebas Triin Tulevi tema elulooraamatus olevate väidetavate valede pärast kohtusse (47)

Täna oli Harju maakohtu Tartu maantee kohtumajas eelistung Rasmus Vesiloo tsiviilhagi osas, mille ta esitas oma endise elukaaslase Triin Tulevi vastu. Nimelt kubisevat  viimase kirjutatud elulooraamat “Elus” Vesiloo väitel tema kohta käivatest valedest.

Seetõttu taotleb mees kohtu kaudu temale kahju hüvitamist, ebaõigete andmete ümberlükkamist ja kahju tekitava tegevuse keelamist.

Vesiloo esindaja vandeadvokaat Erik Lepikson taotles kohtuistungi kinniseks kuulutamist, kuna millega nõustus ka Tulevi esindaja.

“Kuna avaliku huvi puudumine on väiksem isiklike andmete kaitsmisest, siis kuulutan istungi kinniseks,” ütles kohtunik Anu Uritam.

Ei Vesiloo ega Tulev ise eelistungile ei tulnud. Kumbki ei soostunud ka kohtuasja kohta kommentaare andma.

“Kuivõrd tänase istungi puhul on tegemist eelistungiga ning kohtunik ei ole minu kohalolekut nõudnud, siis tõenäoliselt te mind istungil ei kohta. Juhul, kui teil on küsimusi, siis peate te need esitama minu advokaadile hr Lepiksonile,” vastas Vesiloo.

Lepkson ütleb, et kuna kõnealune tsiviilasi on kuulutatud kinniseks, siis ei saa ta paraku sel teemal kommentaare jagada.

Tulevilt ei õnnestunud Õhtulehel lehe trükkimineku ajaks kommentaari saada.

Ajakirjade Kirjastus korjas mõni aeg tagasi raamatu 1000-eksemplarise tiraaži Vesiloo palvel müügist ja andis need tema valdusse.

“Elus” ilmus 2014. aasta novembris ja räägib autori ränkadest üleelamistest kooselu ajal endise elukaaslase Rasmus Vesilooga. Viimane on kohtus süüdi mõistetud naise peksmises.