Tallinna linnapea Mihhail KõlvartFoto: Martin Ahven
Eesti uudised
22. aprill 2020, 09:52

VIDEO | Mihhail Kõlvart: Tallinnas jätkub e-õpe kooliaasta lõpuni, eraettevõtjate suviseid suurüritusi linn ei piira

Iganädalasel Tallinna linnavalitsuse pressikonverentsil on kolmapäeval kohal linnapea Mihhail Kõlvart ja abilinnapead Eha Võrk ning Andrei Novikov. Teemadeks on õppekorraldus õppeaasta lõpuni, kevadeks-suveks planeeritud kultuuri- ja spordiürituste toimumise võimalikkus ning linna abimeetmed kortermajade ühiskasutatavate ruumide puhastamiseks. Lisaks tuleb juttu Vanasadama trammiühenduse projektist.
 

Linnapea tõi esimese asjana välja selle, et praegu Tallinna tänavatel toimuv on muret tekitav. „Viimasel ajal on olnud rohkem juttu piirangute leevendamisest ja ma saan aru, et see on kõik tänu meie ühisele pingutusele, et me saame leevendamisest praegu rääkida. Aga samas me saame aru, et meil on tõenäoliselt veel vaja piiranguid pikendada. See on adekvaatne, sest nakatunute arv jätkuvalt kasvab. Näeme, et inimesed lähtuvad praegu eelkõige positiivsetest uudistest,“ rääkis ta ja lisas, et loomulikult on kõik pärast viit nädalat piirangutest väsinud. Kõlvart tõi välja, et tänavatel on aina rohkem inimesi ja see on toonud kaasa negatiivsed tagajärjed. „Rohkem inimesi jõuab traumapunktidesse ja saime eile teada, et Tallinnas on nakatumiste arv kerges tõusutrendis,“ ütles ta.

Kõlvart teatas, et Tallinn on otsustanud kooliaasta lõpuni distantsõppe kehtestada. „Selleks on kaks põhjust. Me ei saa loota, et mai lõpuks epideemia lõpeb. Teiseks vajavad koolid selgust. Eriolukorras ei ole mõeldav, et iga kool hakkab ise midagi otsustama,“ seletas meer.

Linnapea tõdes, et suviste suurürituste osas ei saa linn hakata eraettevõtjate tegevust piirama. „See on pigem valitsuse otsus. Mis puudutab linna korraldatavaid üritusi, siis mais, juunis ja juulis jäävad suuremad üritused ära. Küsimusi on veel augusti kohta, aga on tõenäosus, et ka need jäävad ära. Seda suuresti ka sellepärast, et sellised suuremad sündmused vajavad korraldamiseks aega,“ seletas ta. Linnapea sõnul lepiti partneritega kokku, et vajadusel võiks olla valmidus korraldada kiiresti linna üritusi, kui olukord seda siiski lubab.