Video: Erki Pärnaku
Eesti uudised
21. aprill 2020, 18:00

ÕL VIDEO | Kuidas Tallinna vanalinna söögikohad kriisiajal hakkama saavad?

"Mulle tundub, et vanalinnas on kõigil selline olukord, et tuled on põhimõtteliselt kustus. Nii ka meil," räägib restorani Leib juhatuse liige Kristjan Peäske.

Õhtulehe reporter käis esmaspäeval uurimas, kuidas läheb Tallinna vanalinna söögikohtadel. Näiteks restoran Troika väliterrassil tegi tööd kummikinnaste ja maskiga ettekandja. "Kanname maske ja kindaid ja kõik on korras," räägib ettekandja Daniil. Samas tunnistab ta, et inimesi koondati ja tööl ollakse nüüd vaid kahekesi. 

Restoran Leib on vanalinnas suletud, aga niipea, kui olukord võimaldab, avatakse taas uksed.  "Meeskonna mõttes tuled kustus ei ole. Me asume praegu Lore bistroos, pakume kojutarneid," selgitab restoranijuht Kristjan Peäske olukorda. 

Peäske sõnul on lähipäevil kavas avada terrass, kus lauad asuvad üksteisest õiges vahekauguses ning klienditeenindaja kannab kindaid. "Rohkem kui kaks inimest laua taga ei istu. Iga laud desinfitseeritakse, kui külalised on lahkunud," selgitab ta ettevaatusabinõusid. 

Peäske tõdeb, et tänase hetkeni ei ole nemad õnneks kedagi koondanud. "Ma olen väga tänulik ka riigi abile palgatoetuste osas. See on olnud ainuke võimalus praeguse olukorraga hakkama saada," sõnab ta.