Foto on illustreerivFoto: MIGUEL MEDINA, AFP/Scanpix
Maailm
5. aprill 2020, 17:17

Viirusepaanikas mees tappis arstist kallima (3)

„Ma tapsin ta! Lorena nakatas mind koroonaviirusega!“ karjus mehehääl läinud teisipäeva varahommikul Sitsiilias Messina politseijaoskonnas telefoni. Kui korravalvurid kohale jõudsid, leidsid nad mehe põrandalt läbi lõigatud randmesoontega. 

28aastase haiglatöötaja Antonio De Pace elu päästeti samas haiglas, kus ta töötas meditsiiniõena koos aasta noorema äsja õpingud lõpetanud arsti Lorena Quarantaga. Viirusehirmus mees kinnitas hiljem prokurörilegi, et kägistas naise surnuks kättemaksuks selle eest, et too oli teda nakatanud. Antonio sõnul olid nad paar-kolm kuud õnnelikult koos elanud, kuid siis rikkus viirusehirm kõik. Varem oli ta riputanud sotsiaalmeediasse noorele arstile õnnitluse diplomi saamise puhul ja kiitnud tema pühendumist hoolimata pikkadest ja rasketest tööpäevadest. Kuid hiljem hakkas talle Lorena pidev eemalolek ja hoolitsemine haiglas võhivõõraste eest närvidele käima. 

Viimane oli tõesti postitanud oma Facebooki-lehele teate, et 16tunniste valvekordade ja kehvade kaitsemeetmete tõttu on arstide närvid viimse võimaluseni pingul ja linkinud selle teate juurde sõnumi toona viiruse kätte surnud 41 Itaalia arstist. Nii näiteks võttis meditsiiniõde Daniela Trezzi endalt elu, kui tema koroonatest osutus positiivseks.

Pärast seda postitust algasid Lorena ja Antonio tülid. Mees kahtlustas otsemaid, et pidevalt haigetega kokku puutuv naine on tedagi nakatanud. See viiski öise kuriteoni. 

Paraku selgus asja kontrollides, et mõlema test oli negatiivne. Haigust ei olnud ühel ega teisel.

Messina ülikool teatas, et Lorena saab arstilitsentsi postuumselt. Linnapea Anna Alba tundis kaasa noore tohtri vanematele, lisades: „Itaalias kehtestatud karantiin on nii range, et vanemad ei saa minna tütre matustelegi. See süvendab veelgi enam inimeste leina ja lootusetust.“

Antonio on võetud kohtuistungini vahi alla.