"Hommikusöök staariga" restoranis Dominics - Priit Pajusaar; Anu SaagimVideo: Erki Pärnaku
Inimesed
2. veebruar 2020, 02:02

„HOMMIKUSÖÖK STAARIGA“ | Priit Pajusaare arvates pole tänavusel „Eesti laulul“ lugu, mille peale Euroopa hulluks (29)

Ajaloo jooksul, kus Eesti on Eurovisioni laulukonkursist osa võtnud, on kõige viljakamaid, hitimaid ning surematuid laule kirjutanud ei keegi muu, kui helilooja Priit Pajusaar. 

Tema ja Glen Pilvre ühisest sulest on ilmunud näiteks Maarja-Liis Ilusa ja Ivo Linna unustamatu "Kaelakee hääl", Evelin Samueli "Diamond of Night", Neiokõsõ "Tii", Eha Urbsalu "Gotta Go", Meribel Müürsepa "Mr. Right" ja otseloomulikult Kreisiraadio kurikuulus "Leto Svet".

"Kaelakee hääle" edu 1996. aastal oli Pajusaare muusikalise karjääri pöördepunkt. "Kui see lugu ei oleks Eesti eelvoorust edasi pääsenud, siis oleks ilmselt kogu minu elu läinud hoopis teistmoodi," tunnistab mees. "Võib-olla oleksin kuskil muusikaõpetaja või mõne taidluskoori dirigent, aga tänu "Kaelakee häälele" hakkas mul järsku tohutult palju tööd tekkima.

Viimastel aastatel pole Pajusaarest eurokarussellil enam kippu ega kõppu. Mehe sõnul köidavad teda täna kordades enam ooperid, operetid, muusikalid, filmimuusika, lastelaulud, laulu- ja tantsupeod. "Minu looming ei sünni suurtest inspiratsioonipuhangutest, pigem olen tellimustööde tegija. Kirjutan muusikat siis, kui seda on vaja kirjutada." Euroisa Pajusaare arvates on Eurovision tänuväärne, kuid väsitav üritus.

"Eesti laulu" on mees suhtunud üsna kriitiliselt ja nimetanud seda suureks tsirkuseks. "Leto Svet" oligi tema sõnul loodud protestimärgiks rahvahääletuse vastu. "Kui sa tegid adekvaatselt nauditava loo, siis oli sul selgelt võimalus saada mingi koht. Kui asi keeras aga ainult rahvahääletusele, siis muusika kvaliteet kannatas tohutult, sest hakati tegema lugusid keskmisele maitsele. Siit tuli ka loo "Leto svet" idee, mis kõigi suureks üllatuseks Eurovisionile jõudis."

Seekord on Priit "Eesti laul" poolfinaali üks žüriiliikmetest. Palusin muusikul avaldada arvamust ja panna pingeritta tänavused lood.

Vaata videost, kas mõni lugu pani mehe ka suurest vaimustuset toolilt püsti kargama!

Priit Pajusaar on kolme tütre isa. Priidu kolleegid ja tuttavad iseloomustavad teda kui heldet ja sooja südamega inimest, kes armastab head huumorit ja oskab seltskonnas tuju üleval hoida.  

"Ta on sihikindel ja kohutavalt kangekaelne: kui ta endale midagi pähe võtab, siis ei veena teda ümber mitte keegi, isegi naiselik kavalus mitte," on öelnud Priidu kohta lauljatar Evelin Samuel. "Lisaks on Priit ambitsioonikas ja metsikult töökas. Kui ta mingi projekti ette võtab, siis võib olla rahulik, teades, et mees ajab näpuga järge, kuni viimanegi detail paigas on."

Ka Ivo Linnal on jagunud Priidu aadressil vaid positiivseid sõnu. Eriliselt rõhutab ta just Priidu sõbralikkust. "Ma ei tea, kas ta üldse elus kellegi peale vihastab. Ta on väga leebe, tal on hea huumor ja ta on õudselt hea kambajõmm. Samas on ta väga nõudlik enese ja teiste suhtes. Mingit haltuurat ta teha ei lase," ütleb Linna.

Pikemat intervjuud Priit Pajusaarega loe Õhtulehest juba uuel nädalal.

"Hommikusöök staariga" restoranis Dominics - Priit Pajusaar; Anu Saagim Foto: Erki Pärnaku

Nautisime Priiduga hommikusööki Tallinna vanalinna populaarses restoranis Dominics. 

Dominic asub erakordses hoones, ühes kolmest vanimast elumajast Tallinna vanalinnas. Esimesed andmed pärinevad 14. sajandist. Läbi aja on see maja olnud koduks paljudele suurkaupmeestele ja raehärradele. Õnneks on majas säilinud hulgaliselt ajaloolisi detaile, millest silmapaistvaimad on täiuslik 250 aastat vana laemaaling ja üle 500 aasta vanused vapipuudega kaksikaknad.

Restoran Dominics

Restoran on tegutsenud aadressil Vene 10 juba viis aastat. Selle aja jooksul on restoranis nii mõndagi muutunud. Täna võib väita, et restoranis Dominics on Eesti parimaid veinikaarte. Peakokk Allar ja tema meeskond köögis teevad samuti imesid. Septembrist maini korraldataksegi rohkelt veiniõhtusööke koos veinimeistritega maailma parimatest veinimõisatest. Reedel ja laupäeval on restoranis klaverimuusika. Privaatseks koosviibimiseks pakutakse kabinetti kuni 12 külalisele. 

Vaata videot!

"Hommikusöök staariga" restoranis Dominics - Priit Pajusaar Video: Erki Pärnaku

Meie mekkisime Priiduga hõrke suupisteid ning ülimaitsvaid suppe merekarpide ja tigudega.

"Hommikusöök staariga" restoranis Dominics - Priit Pajusaar; Anu Saagim Foto: Erki Pärnaku