Sussexi hertsogipaar 7. jaanuaril Londoni Kanada Majas, kus nad tänasid Kanadat sooja vastuvõtu eest hiljutisel talvepuhkusel. Foto: AFP/Scanpix
Inimesed
14. jaanuar 2020, 09:13

ASI ON AMETLIK: Harry ja Meghan kolivad Kanadasse (60)

Kuninganna Elizabeth II avaldas eileõhtuses teates toetust pojapoeg prints Harry otsusele alustada oma perega uut elu ning ütles, et võimaldab neile üleminekuperioodi, mil elu jaguneb Ühendkuningriigi ja Kanada vahet. See paistab olevat ametlik kinnitus, et Sussexi hertsogipaar siirdub püsivalt Kanadasse.

Monarhi sõnul oleks kuninglik pere eelistanud, et Harry ja Meghan jäävad täiskohaga õukondlike kohustuste juurde. "Kuid me austame ja mõistame nende soovi elada perena iseseisvamat elu, jäädes samal ajal minu pere hinnatud liikmeteks."

Daily Mail tsiteerib hertsogipaari sõpra, kelle kinnitusel ei kavatse Meghan enam eales Ühendkuningriigis pikemalt elada. Endisel USA näitlejannal on mõõt täis sealse kõmuajakirjanduse pahatahtlikkusest. Tema ja Harry on otsustanud kanda kinnitada Kanadas, kus nad hiljuti veetsid talvepuhkust ning kus Meghan viibib praegu koos nende pisipoja Archiega, sellal kui Harry kodumaal lahkumistingimusi viimistleb. 

Vogue.comi andmeil on Sussexite tulevase elupaigana võimalikud nii Vancouver kui ka Toronto, kus Meghan on elanud seoses oma telesarja "Pintsaklipslased" võtetega ning kus tal on palju sõbrannasid. Kui Meghan peaks soovima naasta meelelahutustööstusesse, on põhjapoolseks Hollywoodiks tituleeritud Toronto selleks õige paik – tänavu avatakse seal hiiglaslik stuudiokompleks. Lisaks on Toronto filmifestival ülemaailmselt tunnustatud. 

Kanada võtab kuningliku paari avasüli vastu. "Tulge Kanadasse, kuhu te kuulute," kõlas Toronto Stari hiljutine artiklipealkiri.