Ivan Sergejev ja Helen Sildna Foto: Martin Ahven
Inimesed
31. detsember 2019, 07:00

UUED PAARID 2019 | Kelle vahel süttis tänavu armuleek? (6)

2019. aasta tõi mitmete Eesti kuulsuste ellu armastuse. Õhtuleht teeb tagasivaate, milliste staaride elus tänavu armuleek süttis. 

Jaanuar

Hannes Rumm ja Maris Hellranna

Endine tippajakirjanik, kauane poliitik ja praegune eraettevõtja Hannes Rumm on viimasel ajal liikunud oma abikaasa, tuntud tervishoiuametniku Maris Jesse asemel hoopis teise Marise, suhtekorraldaja Maris Hellranna seltsis. Kroonikale on mitmest allikast vihjatud, et Hannes Rummi ja kunagise Haigekassa juhi Maris Jesse abielus on segased ajad. Väidetavalt eelistab Hannes juba läinud aasta lõpukuudest hoopis suhtekorraldaja Maris Hellranna seltskonda. Kas Hannes Rumm on tema uus armastatu, sellele Maris Hellrand otsest vastust ei anna. Ta ei lükka seda väidet ka ümber. „Ma ei kommenteeri seda küsimust kahjuks, jah...” sõnab Hellrand.

Madis Timpson ja Annika Jürisoo

Reformierakondlasest Viljandi linnapea Madis Timpson on Facebookis 24. jaanuaril oma suhtestaatust värskendanud, märkides oma armastatuks Annika Jürisoo. Väidetavalt olnud võluv punapea enne linnapeaga koosellu sukeldumist vaba ja vallaline – tervelt nädala!

„Jah, me oleme tõepoolest koos,” kinnitab Timpson Kroonikale. Näpunäiteid või head nõu selles osas, kuidas ta suutis kõigest nädalaga võita naise südame, Timpson siiski ei jaga.

Stefan Airapetjan ja Victoria Koitsaar

Stefan ja Victoria tutvusid veidi enam kui aasta tagasi reisilaeval Victoria, kus Stefan esines lauljana ja Victoria tantsijana.

„Mäletan, et Stefan tuli, tutvustas mulle ennast ning kõndis siis minema. Minu jaoks oli see kummaline, et keegi nii järsku ligi julges astuda. Seejärel nägin teda meie puhkeruumis magamas. See oli päris naljakas… Vaatasin, et üks vend norskab nurgas diivanil – sama poiss, kes oli mulle end tutvustanud!” meenutab Victoria Kroonikas.

Veebruar

Ain Mäeots ja salapärane kaaslane

Lavastaja Ain Mäeotsa uue tüki “Mulla all” esietendus Solarise Apollo Kinos läks täissaalile ja edukalt – sama edukalt näib Ainil sujuvat ka eraelus. Eelmisel aastal oma abikaasa Kristel Mäeotsaga abielu lahutanud Aini saadab esietendusel juba uus daam. „Tegemist oli minu kaaslasega, rohkem ma temast ei räägi,” kommenteerib Ain Kroonikale.

Henrik Normann ja Kristina

Armastatud koomik ja näitleja Henrik Normann on oma Facebooki kontol märkinud, et ta on suhtes. Õnnitluskommentaaridest võib välja lugeda, et uueks kallimaks on Kristina. Naine on oma kontol jaganud erinevaid postitusi seoses Normanni filmiga „Elu hammasratastel”. Samuti käis ta seda koos Normanniga kinos vaatamas.

Urmas Sutrop ja Margit Sutrop

Tuntud keeleteadlane ja Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Urmas Sutrop, kes 2017. aastal läks lahku oma kauaaegsest abikaasast, filosoofiaprofessor margit Sutropist, väisab tänavust presidendiballi jälle Margitiga.

„Jah… oleme Margitiga koos,” ütleb Urmas Kroonikale ja lisab: „Me elame koos.”

Üle-eelmise aasta suvel tunnistas Urmas Sutrop Kroonikale, et tal on uus elukaaslane. Kellega oli tegemist, selles osas jäi mees diskreetseks. Kroonika andmetel oli Urmas Sutropi toonane armastatu temast palju noorem kolleeg.

Markus Villig ja Iida Kaisa Urm

Seltskonnas viimasel ajal veidi enam liikunud Markus Villigi on nüüd ka pidulikel puhkudel üritustel käevangu võtnud lõpuks oma kallima, keda avalikkus seni veel ei tunne. Eelmise aasta Äripäeva rikaste edetabelis neljandale kohale platseerunud ärimees on viimasel ajal väisanud suurüritusi Iida Kaisa Urmiga, näiteks figureerivad noored koos tänavusel presidendiballil ja ka eelmise nädala EY Eesti Aasta Ettevõtja 2019 üritusel, vahendab Kroonika.

Neiu ühe Eesti edukaima mehe käevangus on tema alluvuses töötanud juba aastaid, koos on noored aga veel kauemgi, lausa keskkkooliajast – Eesti Kunstiakadeemias graafilist disaini tudeerinud Urm töötab täna kallima alluvuses Taxifys disainerina. Mõne aasta eest ka Hollandis vahetusõpilasena elanud Iida Kaisa õpib praegu Tallinna Tehnikaülikoolis arvutiteadust.

Märts

Erich Krieger ja Maria Ringenberg

Erich Kriegeri uueks elukaaslaseks on Maria Ringenberg. Paar jääb koos kaamerate ette 9. märtsil Lindaviki kultuurikeskuse naistepäevakontserdil, kus Erich teiste esinejate seas üles astub.

„Oleme teineteist tundnud aastaid ja võib öelda, et ta on olnud inimene, kes on alati minu mured ära kuulanud. Suhe ei sündinud päevapealt, vaid kujunes välja ajaga,” seletab Erich heatujuliselt. „Nüüd on meist saanud ka elukaaslased, elame Mustamäel.”

Elisa Kolk ja Vahur Valgmaa

Märtsis hakatakse sahistama, et lauljatar Elisa Kolk ja tema muusikaprodutsendist kallim Vahur Valgmaa on lahku läinud. Elisal olla suhe endast 26 aastat vanema ärimehe Indrek Rahumaaga, kes on Heti Tulve endine kallim. Kuigi paarike seda ei kinnita, saab aasta lõpu poole aina selgemaks, et nad siiski on koos. 

Erki ja Margit Savisaar

Riigikogu liikme Erki Savisaare eraelus on toimunud taas 360kraadine pööre. Kõlab kui klišee, kuid vana arm tõesti ei roosteta! Kui alles vabariigi aastapäeva vastuvõtul säras Savisaare käevangus jurist Gert Üprus, siis Riigikogu juubelipeole ilmub ta oma seadusliku abikaasa Margitiga.

Erki ja Margit paistavad olevat peoõhtu armunumaid paare, ühiseid kauneid hetki jagavad nad tuttavatega ka Facebooki lehel. „20 aastat ehitatud suhe on piisavalt tugev ja niisama lihtsalt ei purune,” sõnab Erki Savisaar. Ajal, mil tema süda Gerdile tuksus, suhtles ta ka Margitiga edasi: „Side ei katkenud ja mõistsime, et kuulume kokku.”

Aadu Must ja Kadri Tooming

Ajaloolase Aadu Musta ja Kadri Toominga aastaid kestnud koostöö ajalooraamatute kallal kulmineerub tänavu märtsis. Väidetavalt veedavad Aadu ja Rahvusarhiivi Tartu kasutusosakonna asejuhataja Kadri ühiselt aega Riias, kus tähistasid kahekesi Kadri sünnipäeva, vahendab Kroonika.

„Ma arvan, et ei pea sellistele küsimustele vastama, kuna ma ei ole kuidagi avaliku elu tegelane. Aitäh helistamast!” vastab Kadri põgusalt.

Mai

Meelis Pai ja Lisandra Treimann

Kunagine Nukuteatri juht Meelis Pai on juba mõnda aega olnud õnnelikus suhtes finantsspetsialist Lisandra Treimanniga. Paar jääb kaamerate ette Eesti meelelahutusauhindade galal – armunutel jagus pilke vaid teineteisele. „Meie kohtumine oli päris juhuslik,” sõnab Meelis juunis Kroonikale. „See toimus möödunud kevadel, mil olime sattunud ühel üritusel samasse lauda ja hakkasime vestlema. Tundsin kohe, et ta meeldib mulle. Jutt hakkas hästi jooksma.”

Katariina Ratasepp ja Taavi Libe

Telesarjast „Padjaklubi“ tuttav näitlejanna Katariina Ratasepp figureerib viimasel ajal päris tihti raadioajakirjaniku Taavi Libe sotsiaalmeediapiltidel.

Kuuldavasti punutakse juba lausa ühist pesa ja plaanitakse kokku kolida. „Vastab küll tõele,“ lausub Ratasepp telefonis. „Selline otsus tuli nagu ikka, kui inimesed on koos – võib tulla soov ühine kodu soetada.“ Pikemalt ei soovi näitlejanna antud teemal rääkida.

Juuli

Elina Nechayeva ja Kristjan Piilmann

Veidi rohkem kui aasta tagasi avalikuks saanud laulja Elina Nechayeva ja temast 15 aastat vanema ärimehe David Pärnametsa kihlus sai tänavu läbi. David tegi endale mõni aeg tagasi konto suhtlusportaali Tinder ja sahistati, et Elinagi on eluga edasi läinud – teda nähakse juulis aega veetmas Eesti ühe esirikkuri pojaga.

Elina ja tema kaaslane väisavad Saka mõisas toimunud suurejoonelist kaks päeva väldanud kinnist üritust, kus laulja ei astu esinejana üles, vaid naudib üritust külalisena. Särav ooperilauljast kaunitar jääb silma ja pildile noormehega, kes Kroonika andmetel on Viru Keemia Grupi ühe omaniku Priit Piilmanni Londonis elav ja töötav keskmine poeg Kristjan.

Kui Õhtuleht palub Elinalt kommentaari, mis neid noormehega seob, jääb piiga napisõnaliseks: „Praegu ei ole mul midagi erilist foto põhjal kommenteerida.“ Uurides, kas ta süda on vaba, vastab Elina jaatavalt. „Absoluutselt, nii see on.“

Õhtulehe küsimusele, kas Elina ja Kristjan olid peol paarina, annab napisõnalise vastuse ka Kristjani isa Priit Piilmann: „Ma ei kommenteeri midagi, katsuge ise hakkama saada.“

August

Urmas Sõõrumaa ja Hedi Laigar

Kunagine glamuurne esipaar, 1988. aastal Miss Estonia Tallinna printsessiks valitud Kätrlin Maran ja Eesti üks rikkamaid ärimehi Urmas Sõõrumaa ei ole enam koos, vaid on elanud juba aastaid erinevaid elusid. Tuntud ettevõtja veedab aega joogaõpetaja Hedi Laigariga, kellega elab koos Adilas, kirjutab Kroonika augustis.

Sõõrumaa tunnistab, et peale argiasjade arutamise neil Kätliniga enam ühiseid teemasid polnud, mis tõttu toimus loomulik lahkukasvamine. „Mina tahan maal ja metsas elada,“ ütleb Urmas. „Ja Hedi on ainus, kes tahab seda samuti,“ lisab ta.

Hedi Laigar ja Urmas Sõõrumaa Foto: Martin Ahven

Mai Palling ja Margus Kangro

Nädal pärast teleajakirjaniku Mai Pallingu ja riigikogu liikme Kalle Pallingu abielulahutuse ühisavaldust saabub naine Estonia restorani hooaja avaüritusele juba uue kaaslasega. Teleajakirjaniku väljavalituks on Viru Keemia Grupi üks omanikest Margus Kangro.

Arvatavasti lahvatas värske paari vahel kirg juulis, kui toimus Ida-Virumaal VKG pidu. „Ma ei kommenteeri ei täna, homme ega ka tulevikus oma eraelu,“ ütleb naine Kroonikale, lisades, et sellise seisukoha on ta võtnud ning see ei muutu.

„Minu elus ei ole hetkel kedagi ja antud olukorras ei usu ma, et niipea ka tuleks,“ vastab Kalle Palling küsimusele, kas ka tema ellu on keegi uus tulnud.

August

Taavi Veskimägi ja Maarja Pärs

Endine rahandusminister, omaaegse Res Publica võtmefiguur ja praegune energiafirma Elering juhatuse esimees Taavi Veskimägi saabub 20. augustil roosiaeda käsikäes oma uue armastatu, LHV finantsanalüütiku Maarja Pärsiga. Taavi ja Maarja on mõlemad innukad hobisportlased.

Pärast kooselu lõppu Kaja Kallasega ei oldud Taavit uue kaaslase seltsis nähtud.

Helen Sildna ja Ivan Sergejev

Tallinn Music Week'i korraldaja Helen Sildna ilmutab end koos Narva linna peaarhitekti Ivan Sergejeviga juba vabariigi aastapäeva ballil, kuid siis nendib Helen vaid nendevahelist sõprust. Seekord on kõik teisiti – presidendi roosiaia vastuvõtule tulevad Helen ja Ivan, valmis tunnistama oma armusuhet. „Me oleme paar,“ kinnitab Helen Kroonikale meeldiva naeratuse saatel.

Ivan Sergejev ja Helen Sildna Foto: Martin Ahven

Uudo Sepp ja Kelly Kivimaa

Uudo Sepp võttis presidendi roosiaia vastuvõtule kaasa oma kallima Kelly Kivimaa. „Ta on mu elu muutnud palju, palju värvilisemaks kui see varem oli,“ ütleb silmnähtavalt rõõmus Uudo üritusel.

Kadri Voorand ja Kaur Kenk

Pea kahe aasta eest bassimängija Mihkel Mälgandiga kooselu lõpetanud lauljatar Kadri Voorand saabub presidendi roosiaia vastuvõtule uue kallima, Kaur Kengiga. „Jah, me oleme koos ja Kaur on ka muusikaala inimene, tunnustatud helimees,“ kinnitab Kadri Kroonikale.

Kadri Voorand ja Kaur Kenk Foto: Martin Ahven

Kristjan Ilves ja Karmen Puusalu

Talispordi tõusev täht, kahevõistleja Kristjan Ilves ilmub presidendi roosiaia vastuvõtule koos elukaaslase Karmen Puusaluga. Paar on nad alates kevadest, kirjutab Kroonika.

„Olen isiklikus elus teinud mitu otsust – kolisin välja vanematekodust ja alustasin kooselu Karmeniga,“ kinnitab Kristjan. „Karmen on Elva tüdruk, teame teineteist juba kooliajast, aga koos oleme märtsist alates. Elame Otepääl, mitte kaugel Tehvandi treeningkompleksist.“

Allan Kaldoja ja Piret Simson

Presidendi vastuvõtul 20. augustil viibivad avalikkuse ees esmakordselt koos ka kaks teatriinimest – Vaba Lava idee autor ja maja omanik Allan Kaldoja ning näitlejatar Piret Simson.

Aastaid teleseriaalidele ja filmidele osatäitjate otsimisega tegelenud Piret jääb eraelust rääkides tagasihoidlikuks, küll aga mainib, et üle aastate saab teda nüüd taas näha teatrilaval, vahendab Kroonika.

Kethi Uibomägi ja Jaan

Veebruari alguses teatab Kethi sotsiaalmeedias, et tema suhe Võru vallavanema Toomas Sarapuuga on lõppenud ja naine on taas vallaliste ridades. „Kui ma veel kaks kuud tagasi olin sellises meeleseisundis, et nii palju on teha ja kuidas need südameasjad on, võin nüüd öelda, et olen ülepeakaela armunud ja minu süda on võetud!“ räägib Kethi augustis.

Septembris paljastab Kethi TV3 sarjale „51 küsimust“, et tema kallima nimi on Jaan.

September

David Pärnamets ja Triin Palmiste

Septembris ilmub ERSO 93. hooaja avakontserdile uue kaaslannaga David Pärnamets. Tema uueks väljavalituks on Triin Palmiste.

„Suunan tähelepanu sellele, mis toimus laval – toimus ikkagi tipptasemel kontsert, mis on palju enam vaatamist ja kuulamist väärt kui minu eraelu,“ sõnab David Kroonikale.

Kati Tolmoff ja Joachim Fischer Nielsen

Eesti läbi aegade edukaim naissulgpallur Kati Tolmoff, kes elab juba aastaid Taanis, on leidnud uue armastuse – Joachim Fischer Nielseni. Mees on samuti sulgpallur, Taani spordikuulsus, kes seitsme aasta eest võitis Londoni suveolümpiamängudel paarismängus pronksmedali, vahendab Kroonika.

Joachimil ja Katil on kahe peale kokku neli last, kes saavad omavahel hästi läbi. Ühiseid lapsi nad ei plaani, sest Kati sõnul on nad „beebimajanduseks“ juba liiga vanad.

November

Margus Vaher ja Merlin Purge

Margus Vaheri elus on alates suvest uus naine – endine Revalsi laulja Merlin Purge. „Võtan ja aktsepteerin Merlinit sellisena, nagu ta on – jumalanna enda kõigis olemisvormides,“ kirjeldab Vaher kallimat Kroonikale.

„Vahel mul on tunne, et mul on kodus olenevalt nädalast seitse erinevat naist ühes isikus, aga mulle nii meeldib. See hoiab mind mehena värske, arenemises ja õnnelikuna,“ ütleb ta.

Merlin Purge ja Margus Vaher Foto: Erakogu

Janek Õiglane ja Kendra

Kiire elutempoga kümnevõistleja Janek Õiglane avalikustab, et sportlaskarjääri kõrvalt on ta leidnud endale ka armastatu. Noorte kohtumises oli suur roll mängida kümnevõistleja Johannes Ermil, kes käis koos Kendraga Georgia ülikoolis. „Märtsikuus toimunud EM-il jagasime Ermiga koos tuba ja ta postitas minu kohta oma Instagrami story'sse,“ räägib Janek. Ta lisab, et esimese sammu tegi Kendra. Noored hakkasid interneti teel suhtlema ja ühel päeval avastasid, et samal ajal, kui Janek viibis Hispaanias laagris, oli Kendra puhkamas Portugalis. „Siis otsustasimegi, et on aeg kokku saada.“

Allan Martinson ja Katrin Press

Mullu oktoobris Karoli Hindriksiga abielu lahutanud tehnoloogiaettevõtja ja investor Allan Martinson saabub Silverspooni galale toidu- ja elustiilifotograaf Katrin Pressiga, kes on kirjutanud aastaid toiduteemalisi artikleid ja arvustusi.

Hiljuti tutvumiskeskkonnas Tinder kontot omanud Martinson ütleb, et nemad on Katriniga head sõbrad. Kroonikal ei õnnestunud Eesti ühe tuntuima toidufotograafi käest uurida, kas neid seob Allaniga siiski midagi enam kui sõprus või on ettevõtja endiselt vallaliste poissmeeste nimekirjas.

Endla Vaher ja Jean-Baptiste Alaize

Novembris lisab tuntud akrobaadi Vello Vaheri tütar ja fitnessi-täht Endla Vaher Instagrami foto, kus poseerib Dubais koos sportliku noorhärraga. Foto allkirja on Vaher lisanud südame, ilmselgelt viidates sellele, et noormees on talle kallis ja südamelähedane. Tegu on kaugushüppaja ja sprinteri Jean-Baptiste Alaize'iga, kes esindas Prantsusmaad 2016. aasta paraolümpiamängudel.

Endla oma suhtele praegu valgust ei heida, ütleb vaid Kroonikale, et ta käis Dubais puhkamas.

Liisa Oviir ja Evar

Endine parlamendi liige ja ettevõtlusminister Liisa Oviir lustis hiljutisel Harku valla õiguste taastamise 28. aastapäeva tänuüritusel uue kaaslase seltsis. Liisa kehakeel ei andnud võimalust kaksipidi mõistmiseks – ta nägi ilmselgelt armunud välja ja paaril jagus pilke vaid teineteisele.

„Minu elus on tõesti üks armas inimene. Tema nimi on Evar ja ta töötab IT-valdkonnas,“ kinnitab Liisa Kroonikale. Ta lisab, et nad on Evariga koos olnud juba mõnda aega.

Detsember

Kroonika kirjutab, et näitleja Reimo Sagor on leidnud oma ellu armastuse, kelleks on temast kuus aastat noorem Katariina Urbel. Esmakordselt jäi paar koos inimestele silma juba suve hakul.