Lageraie. Foto on illustratiivne.Foto: Aldo Luud
Krimi
14. november 2019, 20:55

Hiiumaal varastati 94aastaselt naiselt mets, kahju üle 100 000 euro (93)

Hiiumaal Luidja külas on ärevad ajad. Rokkansambli Metro Luminal kitarrist Rainer Jancis ütleb, et viimase kolme nädala jooksul on tema naabrinaise, 94aastase rootslanna mets minema viidud. Muusiku sõnul varastati mets päise päeva ajal ning seda võivad tunnistada küla kõik elanikud. 

„Metsa varastati võltsitud volikirjaga ja keegi ei osanud kahtlustada, et selline mastaapne ettevõtmine on vargus,“ tunnistab Jancis. Seetõttu arvati algul, et kõik on legaalne.

Jancise sõnul on eakas metsaomanik varguseuudisest šokis. „Muu hulgas tuli välja ka see, et raieluba anti firmale, kes on juba varem metsa varastanud. Kõigi Eestis antud volikirjade õigsust tuleks kontrollida,“ leiab Jancis. 

Politsei pressiesindaja Kristi Raidla kinnitab, et Hiiumaal on omaniku teadmata ja võltsitud allkirja kasutades müüdud mitme ettevõtte kaudu edasi 94aastasele naisele kuuluva metsa raieõigus. „Raieõiguse viimasena ostnud ettevõte on esialgsel hinnangul maha võtnud ligi 3400 tihumeetrit metsa ning tekkinud kahju ulatub üle 100 000 euro,“ märgib Raidla.

Juhtumi uurimiseks on alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb dokumendi, pitsati ja dokumendiplangi võltsimist.