Aleksandr Tšaplõgin.Foto: Andres Treial
Eesti uudised
3. oktoober 2019, 07:12

Keelatud annetus: riigikohus võttis Stolitsa peatoimetaja kaebuse arutada (10)

Riigikohus võttis arutada Tallinna väljaande Stolitsa peatoimetaja Aleksandr Tšaplõgini kaebuse erakondade rahastamise järelevalvekomisjoni ettekirjutusele, mille järgi tuleb keelatud annetus , 253 eurot, linnale tagasi maksta.  

ERJK ettekirjutus on tehtud Aleksandr Tšaplõginile, toonasele linnapeale Taavi Aasale ja Keskerakonnale valimiskampaaniaks kasutatud avalike vahendite tagastamiseks. Komisjon menetles Tallinna volikogu Reformierakonna fraktsiooni avalduse alusel avalike vahendite kasutamist Keskerakonna ja selle liikmete vaadete propageerimisel Tallinna väljaandes Stolitsa avaldatud kirjutistes enne mulluseid kohalike omavalitsuse valimisi.

Aleksandr Tšaplõgin on teatanud, et vaidlustas ERJK ettekirjutuse, sest tegu ei ole reklaamiga.

 Tšaplõgin on varasemalt öelnud, et tegemist on ERR-i artikli "Keskerakondlased seadsid Tšaplõgini kandidatuuri üles Lasnamäel, Ivanova peab seda hoobiks Savisaare nimekirja pihta" redigeerimisega /tsiteerimisega.

ERJK leidis, et nendel artiklitel puudub seos linnavalitsuse tegevusest teavitamisega, vaid selle sisuks on Keskerakonna nimekirjas kandideerinud Aleksandr Tšaplõgini valimisreklaam ning tegemist rahaliselt hinnatava hüvega, on kirjutanud ERR: 

Tema kaebust pole rahuldanud ei Tallinna halduskohus ega ka Tallinna ringkonnakohus. Läinud nädalal võttis riigikohus Aleksandr Tšaplõgini kaebuse ERJK ettekirjutuse tühistamiseks arutusele.