Joaquin Phoenix Jokkerina. Foto: CAP/FB/Scanpix
Inimesed
2. september 2019, 10:20

Oscar tulekul? Joaquin Phoenixi „Jokker“ pälvis Veneetsias 8minutilise ovatsiooni (1)

Režissöör Todd Phillipsi lavastatud „Jokker“ Batmani surmavaenlase kujunemisloost pälvis Veneetsia filmifestivalil tormilisi kiiduavaldusi. Nimiosatäitjale Joaquin Phoenixile ennustatakse juba Oscarit.

New York Posti teatel olid laupäevaõhtusel linastusel kohal nii lavastaja kui ka peaosatäitja. Kui Phoenixi nimi lõputiitrites ekraanile ilmus, kostsid publiku seast braavohüüded. Ovatsioonid kestsid lehe andmeil kaheksa minutit ning mitmed kriitikud on andnud „Jokkerile“ maksimumpunktid. 

Filmis vaadeldakse, kuidas läbikukkumiste tagajärjel saab koomikuambitsioonidega klounist Arthur Fleckist maniakaalne Jokker.

44aastane Joaquin rääkis pressikonverentsil, et eiras kõiki varasemaid Jokkeri kujutamisi. 2008. aastal kehastas Batmani vihavaenlast filmis „Pimeduse rüütel“ Heath Ledger, kes suri mõned kuud hiljem ravimite üledoosi tagajärjel. Jokkeri rollis on nähtud ka Cesar Romerot, Jack Nicholsoni ja Jared Letot. „Ma ei viidanud selle tegelaskuju ühelegi varasemale versioonile,“ ütles Phoenix. „Oli lihtsalt tunne, et mõnes mõttes on see meie endi vaimusünnitis.“

Phoenix Veneetsias koos režissöör Todd Phillipsi ja näitlejanna Zazie Beetziga, kes mängib tema tegelaskuju silmarõõmu. Foto: EPA/Scanpix

Phoenix pidi filmiks ligi 25 kilo alla võtma. Hollywood Reporteri usutluses oli näitleja tunnistanud, et kaalukaotus mõjus psüühikale. "Hakkad hulluks minema."

Robert De Niro mängib filmis Arthur Flecki hävingus tähtsat rolli mängivat jutusaatejuhti Murray Franklinit. Vanameister on öelnud, et viitab selle rolliga teadlikult oma tegelaskujule Martin Scorsese 1983. aasta „Komöödiakuningas“. 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Joker Movie (@jokermovie) on