Joaquin Phoenix filmist „Jokker“.Foto: Capital Pictures/Scanpix
Maailm
28. oktoober 2019, 12:21

Jokkeri maski ja kirvega varustatud remondimees ehmatas Vene koolilapsi (1)

Venemaal Dagestani vabariigis võeti remondimees vahi alla, sest ta ilmus kohalikku koolimajja hirmutava välimusega. Nimelt kandis ta filmi „Jokker“ nimitegelase maski ning tema käes oli kirves ja haamer, kirjutab The Moscow Times.

33aastane mees selgitas oktoobri keskel Dagestani politseile, et ta vajas maski ning kirvest ja haamrit tööülesannete täitmiseks. Remondimees oli enda sõnul tööle minnes koolimajast läbi astunud ning palunud õpetajatel muusika vaiksemaks keerata, kuna see pani tema lapsed nutma. Ta ei arvestanud, millist reaktsiooni ta ise oma välimuse tõttu koolilastes tekitab.

Politseinikud saabusid kooli ning küsisid vahistatud mehelt, kas ta on „Jokkeri“ filmi näinud, või kas ta üldse teab nimetatud tegelast. „Ma pole tema fänn ja ma ei tea üldsegi, milline ta välja näeb,“ vastas remondimees ülekuulajatele.

„Ma mängin vaid PlayStationi peal jalgpalli,“ ütles mees politseile. Sotsiaalmeedias asusid mitmed inimesed remondimehe kaitsele ning mõned uskusid, et tegu võis olla Hollywoodi kassahiti varjatud reklaamiga. Politsei alustas juurdlust, et mehe käitumist selgitada.