Video: Stanislav Moškov
Eesti uudised
23. august 2019, 14:58

ÕL VIDEO JA GALERII | Meeleavaldaja: Amazonase vihmametsade põlengud puudutavad meid kõiki! (43)

Meeleavaldajad korraldasid reedel Tallinnas Brasiilia saatkonna ees kliimastreigi, et juhtida tähelepanu Amazonase vihmametsade põlengutele. "Kujutage ette olukorda, kui teil on 20% hapnikku vähem hingata!" kõneles meeleavaldaja Brasiilia saatkonna ees.

"Me tunneme, et see on väga kriitiline olukord, eriti vaadates kogu seda kliimakriisi. Midagi tuleb ette võtta! Ilmselgelt on ülejäänud riigid ja ka Brasiilia jäänud liiga passiivseks," sõnab meeleavalduse üks korraldaja, Fridays For Future liige Kristin Siil. 

Üks kohaletulnud looduskaitsja kinnitab: "Tulin, sest meie planeet on kriitilises olukorras. See, et põleb kusagul Amazonases, mitte Eestis, see ei tähenda mitte midagi. Need on meie ühised puud, me oleme kõik ühel planeedil koos." 

Amazonase vihmamets on leekides. Ohtliku kiirusega leviv metsapõleng on nii suur, et seda on lausa kosmosest näha. „Koguneme Brasiilia saatkonna ees täis nördimust, leina ja meeleheidet. Amazonas sõna otseses mõttes põleb ja iga meeter, mis jätkuvalt põleb, viib meid kaugemale igasugusest lootusest säilitada elu siin maa peal. Amazonas on selle planeedi ja meie kui inimeste elu toetavate süsteemide toimimiseks ülimalt oluline. Me ei saa istuda vaikuses kuniks Maa elu hävitatakse,“ teatasid meeleavalduse korraldajad.

„Vajame kogu maailma valitsusi, et nad räägiksid Brasiilia presidendi Jair Bolsonaro vastu ja avaldaksid talle survet, et ta paneks piiri laastavatele tulekahjudele ja kaitseks Amazonase vihmametsi. See pole ainult Brasiilia tulevik, mida ta tasakaalus hoiab – see on kõigi meie tulevik. Tooge ennast ja oma hääl. Olgem solidaarsuses kõigi nendega, kes nende tulekahjude all kannatavad. Sellega hävitatakse põlisrahvaid, nende maad, kodusid ja elulaadi.“