Roosiaia vastuvõtt 2019Foto: Martin Ahven
Inimesed
21. august 2019, 15:53

TOP 8 | Tim Bluz: mehed nägid seekord roosiaia vastuvõtul tavapärasest rohkem vaeva (9)

„Järjekordne vastuvõtt ehk järjekordne moekarneval. Kahjuks või õnneks oli seekord üllatusi veelgi vähem, kui varem,“ kommenteerib disainer Tim Bluz presidendi roosiaia vastuvõtu kostüüme.

„Ütlen ausalt – midagi šokeerivat ei olnud. Masstoodangukleidid, A-kategooria avaliku elu tegelased pealaest jalatallani Zara toodangus, soengute sättimiseks polnud paljudel aega või finantsi, kahtlased kombinatsioonid ja odavad kangad. Mõned külalised otsustasid, et pingutada pole vaja ja tulid samas komplektis, nagu eelmisel aastal,“ kommenteerib Tim. „Selliseid asju ei saa endale lubada, see madaldab automaatselt staatust, see on korralik sotsiaalne enesetapp.“

Siiski jagub Timil ka kiidusõnu. „Mehed nägid seekord rohkem vaeva, kui tavaliselt, ja olid tegelikult palju stiilsemad kui mõned naisterahvad. Omapärased värvikombinatsioonid, sobivad aksessuaarid, väikseima detailini hoolikalt läbi mõeldud välimused. See oli väga üllatav ja ebaharilik.“

Foto: Martin Ahven
Foto: Martin Ahven
Foto: Martin Ahven

Toome välja Timi 8 lemmikkostüümi tänavuselt vastuvõtult:

Anne Veskile väga sobivad värsked erksad värvid. See trendikas pikendatud pintsak mõnusa pop-mustriga paneb teda särama, elavdab tervikut ning lisab hoogu. Samas on natuke kahju, et Anne ei eksperimenteeri enam üldse fassongidega. Need kooliõpetaja püksid ma vahetaks kindlasti välja. 

Foto: Martin Ahven

Kõige loomingulisem ja hullumeelsem etteaste selle aasta vastuvõtul. Väga alternatiivne ja eksperimentaalne mudel, mis natuke teise stilistikaga toimiks ka õhtukleidina. Ülitrendikas ja väljakutsuv. Tume ja müstiline. Selline Lady Gaga meets Billie Eilish komplekt. Müts ja massiivsed prillid paljastavad mässulist vaimu. Mulle väga meeldib vana hea pungi vibe. Pole vaja mingit meiki, pole vaja mingit soengut. Siin tulevad esiplaanile karakter ja sõnum.

Foto: Martin Ahven

Üldiselt Kerstile väga sobivad erksad värvid, kuna nad suudavad tema karakterit rõhutada ja suvine taasiseseisvumispäeva vastuvõtt oleks minu meelest parim aeg ja koht värvidega katsetamiseks. Tema valis hoopis vastupidise suuna ja kandis valget kleiti, mis kaunistatud pääsukeste kujudega. Kersti kleit on natuke trafaretne, aga samas hästi soodne. Elegantsed ehted lisavad natuke dünaamikat, kingad sobivad kleidiga hästi. Mul on paar küsimust meigi ja eriti huulevärvi kohta, aga need on juba nüansid.

Foto: Martin Ahven

Veel üks väga mõnus katse. Omapärane kaelakrae muudab muidu tavalise klassikalise särkkleidi palju pidulikumaks ja stiilsemaks. Ja vahel sellisest väikesest aktsendist täiesti piisab. Sinised kõrvarõngad lisavad natuke mängulisust, aga antud juhul ma pole kindel kas see annab juurde midagi erilist või pigem segab. Sinimustvalge temaatika on arusaadav aga ma usun, et natuke teised aksessuaarid muudaksid terviku veidi soliidsemaks.

Foto: Martin Ahven

Väga piiri peal. Kõige huvitavam nende kahe kostüümi juures on see, et mitte ükski asi neist ei klapi omavahel üldse, kuid sõltumata sellest tervik siiski toimib. Võib-olla on mul endal viimasel ajal mingi mässumeelne tuju, aga mulle väga meeldib selline rokilik attitude. Nahkjakk, õhkkerge kleit, popid prillid, hingetu kolme värvi kombinatsioonikatse. Kõi nagu vanasti. Natuke ansambli t.A.t.u moodi. Miks mitte?!

Foto: Martin Ahven

Üks väga stiilne ja omavahel harmoneeruv paar. See muinasjutuline sinine on hästi ära kasutatud, aga samas väga ohtlik toon, sest pisike eksisamm ja see muutub palju odavamaks. Inimesel peab olema väga peen stiilitunnetus, et õiget tasakaalu leida ja selle tooniga hakkama saama. Liis Lemsalu näiteks kannab seda värvi regulaarselt ja temalt saab palju õppida. See paar kandis ka sinise välja. Lühendatud pintsak rõhutab figuuri ilusti ja lisab elegantsust. Loomulik jumestus ja soeng mängivad kaasa ja ei võistle kleidiga, mis on selle konkreetse värvitooni puhul väga oluline.

Foto: Martin Ahven

Hästi loomulik ja suvine komplekt. Luksuslikud kõrvarõngad mängivad siin pearolli  ja sellele vihjab ka hoolikalt sätitud soeng. Muidu oleks see look hästi neutraalne. Sall mitmekesistab värvide paletti ja harmoneerub kenasti ansambliga.

Foto: Martin Ahven

Väga „Seksi ja linna“ look, mida võiks kirjeldada ühe sõnaga - enesekindel. Mõnusa lõikega kleit sobib perfektselt nii juuste värvi kui ka aksessuaaridega. Värvid sobivad talle ideaalselt. Mantliga oleks komplekt veelgi efektsem ja dramaatilisem. Elegantne, terav, esinduslik.

Foto: Martin Ahven