Taasiseseisvusmispäeva presidendi vastuvõtt Kadriorus roosiaias.Foto: Martin Ahven
Eesti uudised
29. juuli 2020, 13:45

KOROONAMEETMED: presidendi roosiaia vastuvõtt toimub tänavu veidi teisiti

Traditsioonile kohaselt koguneb ka tänavu 20. augustil ühiskonna koorekiht Kadriorgu presidendi roosiaeda vastuvõtule. Koroonaviiruse leviku ennetamiseks korraldatakse võõrustamine seekord veidi teistmoodi.

Presidendi kantselei kommenteeris, et kuigi vastuvõtule kutsutute arv jääb samasse suurusjärku möödunud aastaga, on nad teinud mõned muudatused, et külalised saaksid ennast hästi ja turvaliselt tunda.

Roosiaia värvad avatakse sellel aastal külalistele oluliselt varem, et saabumisi oluliselt hajutada. Samuti on sellel aastal antud külaliste käsutusse terve roosiaed, et oleks võimalik hoida vajalikku distantsi. 

Kohapeal on olemas desinfitseerimisjaamad. Lisaks arvestab ürituse toitlustaja kõigi vajalike nõuetega – pakutavad suupisted on eraldi portsjonites, samuti on kohapeal teenindajad, kes aitavad jookide serveerimisel.

„Ja mõistagi palume külalistel järgida kõigile juba hajumuspäraseks saanud reegleid ehk hoida distantsi, puhastada käsi ning haiguskahtluse puhul jääda koju,“ lisas presidendi kantselei esindaja.