Sarah SilvermanFoto: MARIO ANZUONI
Inimesed
13. august 2019, 20:39

Naiskoomik Sarah Silverman sai rassismiskandaali tõttu kinga (4)

Sarah Silvermani pidi täitma peaosatäitja rolli seni avalikustamata filmis, kuid osalemisest sai hoopiski vallandamine. 2007. aastal tehtud sketšis „The Sarah Silverman Program“ kandis ta blackface'i (näo mustaks võõpamine - toim.), mis tõmbas ta hoopiski rassismiskandaali, kaotades sellega võimaluse filmis kaasa teha. Teate vallandamisest sai koomik päev enne võtteperioodide algamist, kirjutab NME.

Silverman rääkis Bill Simmons podcastis, et ta ei võidelnud enda koha pärast, sest ta mõistab filmitegijate otsust täielikult. Kuid ta muretseb, et tema filme ei vaadata enam tehtud vea tõttu, nimetades seda olukorda „õigluse pornoks“.

„Nad palkasid uue inimese, kes on küll imeline, kuid kes ei ole julgenud kunagi riskida,“ ütleb Silverman ning lisab, et see tegi teda tõesti väga kurvaks.

Naine kahetseb enda tegu täielikult ning tegelikult ta lootis, et sketš aitab võidelda rassismi vastu. „Ma tean, et see oli vale. Ma olen õigupoolest liberaalsete maailmavaadetega. Ma olin n-ö „liberaalses mullis“, kus ma arvasin, et sketš aitab rassismi vastu võidelda, kasutades rassismi relvana,“ selgitab naine.

„Twitteris on minust siiani kontekstist välja võetud pilte, kus mul on blackface. Ma säutsusin sellest siis, kui Twitter oli veel uus asi ning inimesed, kes mind jälgisid, vaatasid seda saadet,“ ütles ta. „Ja nüüd on need pildid igavesti Twitteris, jättes mulje, et ma olen rassist. Ma kahetsen seda väga!“ ütles ta mõista andes, et see on tema kõige kahetsusväärsem nali.