Allan RoosilehtFoto: Teet Malsroos
Inimesed
17. juuni 2019, 09:51

Purjuspäi autoroolist tabatud Allan Roosileht puudub töölt. Kolleeg: küllap ta ise kommenteerib, aga me ei õigusta seda käitumist (49)

Pühapäeval Tallinnas Koidula ja Faehlmanni tänava ristis joobega autoroolis vahele jäänud Allan Roosileht puudus täna hommikul ka Star FM'i eetrist, kus teda tavaliselt iga argipäev kuulda on.

"Täna on see päev, kus ma ei taha Roosileht olla. Küllap ta ise kommenteerib ja vabandab, aga me ei õigusta seda käitumist," rääkis Roosilehe kolleeg Marko Lõhmus StarFMi hommikuprogrammis.

Lõhmus oli viibinud sünnipäeval, kui kolleegi "apsakaks" teada sai: "Kella poole seitsmest helistas mulle programmidirektor ja teavitas, et Tallinna kesklinnas olevat juhtunud intsident, kus meie hea kolleeg Allan Roosileht tabati autoroolis purjuspeaga. Jõnks käis läbi," rääkis Lõhmus.

"Meil on sellepärast väga kahju. Isiklikult on kõige rohkem Allan Roosilehest endast, kes tunneb ennast kõige halvemini tänasel hommikul," sõnas Lõhmus raadioeetris.

Lõhmus sõnas, et on kolleegi suhtes tundnud alati austust ja peab teda džentelmeniks. "Aga täna on see päev, kus ma ei taha Roosileht olla. Küllap ta ise kommenteerib ja vabandab. Me ei õigusta seda käitumist. Aga küllap me päeva peale kuulame lähemalt."

Pühapäeval peale kella 17.30 tabati Tallinnas Koidula ja Faehlmanni tänava ristis joobes juht: politsei patrull asus autole jälile ning Koidula ja Faehlmanni tänava ristis blokeeriti mehe teekond. Politseinikud selgitasid välja, et roolis olnud 59-aastane mees oli tarvitanud alkoholi ning algatasid joobes juhtimise tõttu mehe suhtes menetluse. 

Roosileht ei ole ainus, kes autoroolis patustanud. 

Möödunud aasta 1. septembril tegi Peeter Oja 1,5promillise joobega autoroolis mitu avariid ning politsei võttis mehe kinni koduhoovis.

Harju maakohus tunnistas Peeter Oja süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, millest ärakandmisele kuulub kolm kuud ja 28 päeva.

Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses. Peeter Oja vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis.

Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuli tal hüvitada 520,50 eurot. 

„Ma lihtsalt tahan vabandada kõigi ees ja ütlen, et mul on piinlik selle pärast, mis juhtus. Ma kahetsen ja rohkem mul ei ole midagi lisada,“ lausus Oja ajakirjanikele pärast kohtuistungit.