"Hommikusöök staariga" restoranis Vintage 17 - ANU SAAGIM, OTT LEPLAND
Inimesed
10. juuni 2019, 07:07

HOMMIKUSÖÖK STAARIGA | Ott Lepland teab, kuidas seljatada motivatsiooni puudumist ja kust ammutada jõudu uuteks väljakutseteks (9)

Kutsusin Ott Leplandi tema sünnipäeval hilisele hommikusöögile Tallinna vanalinna restorani Vintage 17, kus restorani sommeljee Allan Repp demonstreeris muusikule efektset võtet šampanja serveerimiseks pidulikel puhkudel - pudeli avamist mõõgaga ehk sabraaži. Seda saad vaadata SIIT!

Ott (32) sai laiemalt tuntuks seoses telesaate "Eesti otsib superstaari" kolmanda hooaja võiduga. Superfinaali hääletuses osales ligi 100 000 inimest, kellest 63% lemmikuks oli just Ott Lepland ja 37% andis oma hääle Birgit Varjunile. Televaatajate lemmik Ott võitis ka raadiojaama Star FM kuulajate ennustusvõistluse – tema poolt hääletas ligi 90% vastanuist. Lepland sai 100 000 krooni ja plaadilepingu Crunch Industryga.

Aastal 2012 esindas muusik Eestit Eurovisioni lauluvõistlusel, kus laul "Kuula" saavutas auväärse kuuenda koha.

Laulmisega on Ott tegelenud lapsepõlvest peale. Juba väikese poisina ilmus temalt neli kassetti: "Oti suvelaulud", "Oti jõululaulud", "Ott ja valged jänesed" ning "Ott ja sõbrad". Koos ansambliga Beergrass võttis Lepland lauluga "Lambarock" osa saatest "7 vaprat".

Ott on õppinud Georg Otsa nimelises Tallinna Muusikakoolis pop-jazzlaulu ja käinud laulukoolis WAF. Lisaks laulmisele on ta õppinud kümme aastat ka klaverit.

Ott on kätt proovinud ka näitlejana nii teatrilaval, kui filmides. Näiteks on ta kaasa teinud Vanalinnastuudio lavastustes "Kommipoodi ära eksinud","12 tooli" ja "Tuhat klouni". 2008. aastal mängis Lepland Richard Lõvisüdame rolli Kaari Sillamaa Noorte Muusikateatri ja Otsa kooli ühislavastuses "Saladin ja Lõvisüda". Aastal 2006 tegi ta taustalauljana kaasa muusikalis "Fame" 

2010. aasta detsembris andis kirjastus "Pilgrim" välja Eesti esimese fänniraamatu "Lubage mul olla. Ott Lepland", alapealkirjaga "8 kuud superstaarina". Osa raamatu müügitulust kanti stipendiumifondi, mis võimaldas kolmel lootustandval noorel WAF-i laulukoolis laulmist õppida. Noored valis Lepland välja ise.

Superstaarisaate võitnud, Eestit Eurovisionil esindanud ja viimases näosaates teiseks jäänud Lepland on eraelu osas jäänud napisõnaliseks ning elukaaslast Paula Reppi pole ta ei ajaleheveergudel ega sotsiaalmeedias eriti tutvustanud. Võrumaalt pärit kaunitariga on Ott koos olnud juba pea kaks aastat, kuid kaamerasilma ette on nad sattunud vaid mõnel üksikul korral.

Ott Lepland, Paula Repp Foto: Robin Roots

Hommikusöögil paotasime pisut ust siiski ka Oti isiklikku ellu ja rääkisime tema tulevikuplaanidest. Uurisin Otilt, kas tal on unistusi, mida ta on tahtnud, kuid pole tihanud veel teoks teha? Kus näeb ta end kümne või miks mitte ka kahekümne aasta pärast ja kas mees peab juba ka pesapunumise plaane? 

Ott tutvustas lisaks ka enda värskeimat singlit "Uued ootused" ja selle sünnilugu. Loo sõnade autoriks on laulja ise. Rääkisime sellestki, kuidas seljatada elus ette tulevaid mõõnaperioode ja milliste nippidega ammutada motivatsiooni uuteks väljakutseteks. 

Vaata videot!

Laulja oli hiljuti naasnud Kuubalt ja rääkis sellest suure vaimustusega

"Olen viimasel ajal üritanud nii veebiavarustest, kui turbulentsest ühiskonnaelust eemale hoida ja rohkem iseenda poole liikuda," tunnistas Ott. "Pigem tahaksin rohkem reisida, näha uusi põnevaid kohti, veeta aega lähedastega ja mõelda oluliste asjade üle järele. Minu viimane reis viis mind koos elukaaslasega Kuubale, mis jättis kustumatu mulje. Seal riigis ringi rännates sai mulle iga päevaga üha selgemaks, kui vedanud meil siin Eestis ikka on. Eriti sügava mulje jätsid muidugi kohalikud inimesed, kes on tohutult lahked, tähelepanelikud ja abivalmid, sellest hoolimata, et neil endal mitte midagi hinge taga pole. Meil on jällegi just selles suhtes neilt palju õppida," 

Ka Oti värskest loomingust kumab läbi soov õppida ja süveneda ning loo sõnum on väga isiklik: "Vahel kannab elu meie teele suuri raskusi, mis meid rivist välja löövad, kuid sellest hoolimata peame me alati uuesti püsti tõusma ja need ületama, sest ainult nii tehes ootavad meid ees helgemad ja paremad ajad ning saavutused." 

Ott lööb kaasa tänavu ka laulupeol Vaba Rahva Laul, mis toimub sel aastal Pärnus

Oti lisaks astuvad seal üles veel vanad tuttavad Marko Matvere, Gerli Padar, Boris Lehtlaan, Oliver Leppik jt. Õhtut juhib Veikko Täär. Laule saadab tratsiooniliselt Urmas Lattikase bänd. Üks dirigente on Lauri Breede.