EESTISSE ARMUNUD: „Eesti on mu teine kodu Rootsi järel!“ kinnitab Georg Malvius.Foto: Tiit Tamme
Inimesed
24. mai 2019, 00:01

30 aastat Eestis töötanud lavastaja on tänaseni Eestisse ja siinsesse teatrisse silmini armunud

GALERII | Georg Malvius: „Ma tunnen end juba paljuski eestlasena!“ (10)

„Nutke, naerge ja plakstage, nagu oleks saalis 1000 inimest,“ ergutab lavastaja Georg Malvius publikut, kes on lubatud vastse muusikali „West Side Story“ läbimängule. Seni on artistid mänginud saalile, kus istub vaid lavastusmeeskond. „Parim kaasaelaja saab Bernardolt auhinnaks suudluse. Nii et palun pingutada!“ Itaalia laulja Davide Fienauri, kes ingliskeelses versioonis Bernardot kehastab, näeb puertoriikolase grimmi all välja kui naiste ja meeste öine unelm. „Ta on lihtsalt imeline ja temast saab kord maailmatäht,“ on Georg veendunud.

„Nutke, naerge ja plakstage nagu oleks saalis 1000 inimest,“ ergutab lavastaja Georg Malvius publikut, kes on lubatud vastse muusikali „West Side Story“ läbimängule. Seni on artistid mänginud saalile, kus istub vaid lavastusmeeskond. „Parim kaasaelaja saab Bernardolt auhinnaks suudluse. Nii et palun pingutada!“ Leedu laulja Jeronimas Milus, kes inglisekeelses versioonis Bernardot kehastab, näeb puertoriikolase grimmi all välja kui naiste ja meeste öine unelm. „Ta on lihtsalt imeline ja temast saab kord maailmatäht,“ on Georg veendunud.

„Usun, et „West Side Story“ on olnud väga raske töö: panna laval tervikuks kokku lauljad, tantsijad ja ooperikoor,“ kõneleb lavastaja Malvius, kel lavastajastaaži maailma lavadel 40 aastat, pärast esimest publikuga läbimängu. Liiatigi on tulnud tal asjatada kahe koosseisu artistidega - Londoni ja Eesti trupiga. Teatrimajas kõneldakse, et ta pole kellelegi hõlpelu lubanud: kui laval higistasid londonlased, pidid eestlased seda saalist jälgima ning vastupidi, keegi ei tohtinud teatrimajast jalga lasta.  „Kõik olid väga vastutustundlikud,“ kiidab Georg oma truppe, kes püüdlikult lavastaja korraldusi jälgisid ja järgisid. Ülima kannatlikusega. Muud üle ei jäänudki, sest lõviosa trupist osaleb mõlemas lavaversioonis. Välja arvatud viis Londoni trupi solisti. 

„See oli küll keeruline töö, kuid väga huvitav ja positiivne,“ tõdeb Georg. „Erinevate truppide inimesed nägid üksteist laval. Mõistsid, et Heldur Harry Põlda, kes mängib Tonyt, on suurepärane laulja. Kogesid, et Hanna-Liina Võsa, kes on Eesti parim muusikaliartist, laulab tõesti kaunilt.“ Hanna-Liina naeris vastu proovide algust, et ehk paigutab Georg ta laulma lava pimedasse nurka, sest mine tea, ehk on ta Maria rolli jaoks liiga vana. „Ta on täpselt sama valguse käes kui ingliskeelse trupi Maria - Jade Davies,“ muigab Georg. „Ning ei, Hanna-Liina ei tundu laval üldse vanana, vaid verinoorena! Mitte sekunditki! Ta on üliprofessionaalne ja igavesti noor!“

Edasi lugemiseks: