Foto: Erki Pärnaku
Seisukoht
7. mai 2019, 18:23

Seisukoht | Kas Helmed julgevad hea tuju ka Brüsselisse viia? (114)

EKRE arusaam hea tuju märgist on umbes sama nagu vana nali heldinud emast, kes sõjaväeparaadil vale jalga astuvat poega nähes õhkab – küll on hea, et vähemalt tema poeg õiget jalga käib, kui kõik ülejäänud valesti astuvad. EKRE ei luba ülejäänud maailmal kaaperdada oma hea tuju märki ega käsitle seda valgete ülemvõimu sümbolina. Ainsaks probleemiks on, et muu maailm ei pruugi Helmede käsitlusega kursis olla.

Nii polegi muud lahendust kui EKRE peab hea tuju märgi Euroopasse viima. Mäletame, kuidas eelmist rahandusministrit Tõnistet peedistati tema vist esimese Brüsseli visiidi ajal kehva inglise keele pärast. Uus rahandusminister võib nüüd aga punase vaiba ette sahisevast limusiinist väljudes näidata reporteriteparvele hoopis kõnekamat hea tuju märki. Sama tuleb kindlasti teha ka Euroopa liidrite grupipiltidel. Nii jõuaks Eesti nappide vahenditega maailma meediasse. Ning EKRE tõestaks, et nad pole mingid turvaliste koduseinte vahel ainult presidendiga kana kitkuda julgevad kapikad, vaid maailmamastaapi poliitikud.

Suurepärane võimalus hea tuju näitamiseks on ka Prantsusmaalt Eestisse tuleva Marine Le Peni külaskäik, mil saadakse koos kaamerate ees käemärke harjutada. Too visiit on märgiline, sest harilikult teevad Eesti juhtpoliitikud esimese visiidi Soome või Lätti kui kõige olulisemate naabrite juurde. EKRE puhul tunnustab mentori saabumine eelkõige Eesti uut maailmavaadet.