Riigikogu XIV koosseisu esimesel kogunemisel 4.aprillil käisid kõik saadikud ametivannet andmas. Nende seas ka EKRE liige Ruuben Kaalep, kes näitas pärast vande andmist saalile mitmetähenduslikku käemärki.Foto: Kuvatõmmis
Poliitika
31. mai 2019, 16:40

USA kõrge ametnik rääkis Ratasega Kaalepi ja Helmete "hea tuju märgist" (56)

Paar nädalat tagasi külastas USA rahandusministeeriumi abiminister Marshall Billingslea Tallinnat, kus ta kohtus ka peaminister Jüri Ratase ja president Kersti Kaljulaidiga. Ratasele oli Billingslea teinud märkuse EKRE fraktsiooni liikmete Ruuben Kaalepi ja Mart ning Martin Helme poolt kasutatud käemärgi kohta.
 "Billingslea tõesti sõbralikul toonil korraks kohtumise täitsa lõpus tõstatas selle teema," nentis peaministri büroo juht Johannes Merilai Delfile.  "Ta rääkis käemärgist, mida mõni meie poliitik on näidanud, ning selgitas, mis assotseerub käemärgiga USA-s," lisas Merilai. Jutt käib Ruuben Kaalepi ja Mart ning Marti Helme poolt näidatud OK-käemärk, mida on viimasel ajal seostatud paremäärmuslaste ja natsionalistidega USA-s ja Uus-Meremaal. Sama žesti tegi mošeetulistamises poolsada inimest tapnud Brenton Tarrant.