Artikli päis Washington Postis: „Eesti minister nimetab presidenti „emotsionaalselt ülesköetud naiseks““Foto: Kuvatõmmis/washingtonpost.com
Maailm
3. mai 2019, 16:47

SEKSISTLIK REMARK: välismeedia kihab ka Helme solvangust president Kaljulaidi aadressil (232)

Kui panna Google'i otsingusse vastavad inglisekeelsed otsingusõnad, saab tulemuseks 30 lehekülje kaupa tulemusi erinevatest suurematest ja väiksematest, rohkem ja vähem tuntud väljaannetest. Siseminister Mart Helme hinnang, et president Kersti Kaljulaid käitus kui „emotsionaalselt ülesköetud naine“ paneb välismaal nii mõnegi kulmu kerkima.

Välismaa väljaanded siseminister Helmet ei hellita. Tema sõnavõttu kirjeldavad lood kui seksistlikku remarki. Läbivalt kutsuvad välismaa väljaanded EKREt ka äärmusparempoolseks erakonnaks. Sarnane kajastus tabas Helmet ja tema poega ka pärast natsidele ja valgetele natsionalistidele omistatud käežesti kasutamist riigikogu saalis. (Sellest saab lugeda SIIT.)

Tõsi ta on muidugi, et kõik neist kasutavad ja refereerivad sama, Associated Pressi uudislugu, seega pole valdava osa, eriti väiksemate väljaannete tekst originaalist millegi poolest erinev. Mõni üksik on teksti ehk siit-sealt pisut kärpinud või toimetanud.

Seega, ehkki Helme solvang Kaljulaidi suunal sai üsna laialdast kajastust, on tegemist siiski küllaltki tavalise copy-paste looga, mis võib-olla kogub klikke, ent lisatausta vaevus Eesti päevapoliitika kohta uurida siiski vaid originaalloo autor Associated Pressist.