Helir-Valdor SeederFoto: Teet Malsroos
Poliitika
21. märts 2019, 10:38

Helir-Valdor Seeder: ei tohi välistada poliitikuid, kes võivad kõrvale jäädes veelgi radikaalsemaks muutuda (84)

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder sõnas, et praegused Keskerakond-EKRE-Isamaa (KEI) läbirääkimised ei ole midagi tavapäratut ja käimas on täiesti normaalne demokraatlik protsess ning ta ei näe põhjust olla hüsteeriline ja pettunud.

Seeder sõnas, et pärast sotsiaalmeedias loodud kampaania „Kõigi Eesti” materjalide lugemist tundus talle hoopis, et kampaania on tehtud just KEI koalitsiooni toetamiseks, kuna seal kirjapandu on täpselt see, mida KEI üritab teha ehk haarata erinevaid inimesi ja mitte jätta kedagi kõrvale.

Isamaa esimees saab enda sõnul aru, et KEI erakondade valijad on oma maailmavaadetelt, rahvuselt ja hoiakutelt väga erinevad, kuid samas märkis poliitik, et kolme erakonna kombinatsioon on kõige tugevam ja kõige suuremat valijate hulka esindav.

„Et meie läbirääkimiste koalitsiooni on haaratud nii palju eri maailmavaateid, see ongi „Kõigi Eesti” tegelikkuses,“ sõnas Seeder.

Hoolimata rünnakutest KEI koalitsiooni moodustamise vastu, mille taga on Seederi sõnul opositsiooni jäävad erakonnad, ajab Seederi hinnangul KEI vastutustundlikult Eesti asja, sest esiteks ei tähenda koalitsioonis kompromisside tegemine oma põhimõtetest loobumist ja teiseks ei tohiks tema sõnul välistada poliitikuid, kes võivad kõrvale jäädes veelgi radikaalsemaks muutuda, vaid tuleb läbirääkimistel nendega hoopis ühisosa otsida.

Refereeritud artikli täistekst Maalehes.