Rain LõhmusFoto: Stanislav Moshkov
Eesti uudised
18. märts 2019, 08:09

Rain Lõhmus: Helir-Valdor Seeder käitub teise pensionisamba vabaks laskmist propageerides nagu kommunist (48)

LHV Groupi nõukogu esimees Rain Lõhmus sõnul on Eesti pensionifondide kehva tootlikuse ja suurte haldustasude taga on riigi seatud piirangud.

Lõhmuse sõnul on pensionifondide suurim probleem see, et Eestis on need kaetud hinnaregulatsiooniga ja ükskõik kui head tööd ka teha, siis hind on ikkagi piiratud ehk võimalikust madalam.

„Ma ei saa aru, kuidas inimesed on nii piiratud silmaringiga, et nad kehtestavad piiravad reeglid ja ootavad siis imelist asja. Meie pensionifonde võrreldakse kogu aeg aktsiafondidega, kuid viimase ajani pidi isegi agressiivsetes fondides olema 50% valitsuse võlakirju,“ kommenteeris Lõhmus ja tõi võrdluse, et see on justkui pihvide küpsetamise võistlus, kus erinevalt teistest peab sinu võistkond poole lihast asendama saepuruga.

Lõhmus tõi välja, et Helir-Valdor Seeder on teise pensionisamba vabaks laskmise ideega käitunud nagu kommunist ja kui ta tegelikult oleks parempoolse vaatega, siis võitleks ta esimese pensionisamba kaotamise eest, millega võetakse inimestelt raha ära, aga garantiid, et nad pensionile minnes sellest midagi tagasi saavad, ei anta.

Refereeritud artikli täistekst Ärilehes.