Kristiine keskusFoto: Martin Ahven
Tele
4. märts 2019, 21:07

Võlakütt Lembitu Kitt ja endine allilmategelane Nikolai Bleskov pidasid sügisel Kristiine keskuses kinni relvaga vehkinud mehe (18)

Möödunud sügisel vehkis üks mees Kristiine keskuses relvaga. Avalikult sellest räägitud ei ole. „Läksin lõunal Kristiine keskusesse, pidin naisega restorani minema,” meenutas „Kuuuurijas” juhtumit pealt näinud Kaarel, et märkas ühe Aasia restorani ees rüselust.

„Mitu meest olid ühe mehe kallal, rüselesid. Siis tuli paanikas naine kohvikust välja ja helistas politseisse,” kirjeldab Kaarel edasist. Kaarel arvas tõsimeeli, et aktiivsed kodanikud on poevarga kinni püüdnud, siis nägi ta aga mehe käes relva ja ei suutnud seda uskuda. „Peast käis läbi, kas tegu on terroristi või hulluga!”

Politseid mees veel kuskil ei näinud. Küll aga nägi ta, kuidas tavalised inimesed üritasid mehe käest relva kätte saada ja teda maha suruda. „Uskumatu, et nad suutsid selle relvaga tüübi nii kiiresti kahjutuks teha,” sõnas mees. Ta oli kindel, et sellest räägitakse kindlasti ka õhtul uudistes, kuid kuskil ei mainitud midagi.

Neli kuud hiljem pole sellest ikka kuskil juttu olnud. Ka Katrin Lustile, kes hakkas asja uurima, tundus alguses, et mees ajab segast juttu, kuid siis jõudis temani turvakaamerasalvestus, kus kõik on peal.

Videolt tundis Katrin Lust relvaga meest maha väänvate kodanike näol ära aga võlakütt Lembitu Kiti ja endise allilmategelase Nikolai Bleskovi. Võlakütt Kitt viibib juba teist nädalat vahi all. Miks? See ei ole avalikult teada.

Kaarli sõnul peaksid mehed aga saama rohkem tunnustust. Kuna osapooltel teineteise suhtes pretensioone polnud, midagi edasi ei saanudki. Kaarel usub, et selle kõige taga on siiski midagi muud. Mis reageeriti juhtunule aga nii leigelt? Keegi vastust ei anna. Politsei sõnul ei olnud seal midagi ohtlikku.